Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Καραθανασόπουλος: Άμεση και ουσιαστική αναβάθμιση του δημόσιου τομέα της υγείας και επίταξη του ιδιωτικού

Την ανά­γκη άμε­σης και ουσια­στι­κής ανα­βάθ­μι­σης του δημό­σιου τομέα της υγεί­ας για την αντι­με­τώ­πι­ση του κορο­νοϊ­ού επι­σή­μα­νε ο Νίκος Καρα­θα­να­σό­που­λος, μέλος της ΚΕ και Κοι­νο­βου­λευ­τι­κός Εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ, μιλώ­ντας το πρωί της Κυρια­κής 15 Μάρ­τη σε εκπο­μπή του «Mega». Παράλ­λη­λα και με αφορ­μή τον κορο­νο­ϊό, κάλε­σε την κυβέρ­νη­ση να προ­χω­ρή­σει σε επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα της υγεί­ας και να λει­τουρ­γή­σει αυτή τη στιγ­μή ως επι­ταγ­μέ­νος του δημό­σιου, τονί­ζο­ντας ότι συνο­λι­κά ο ιδιω­τι­κός τομέ­ας της υγεί­ας πρέ­πει να καταργηθεί.

Ο Ν. Καρα­θα­να­σό­που­λος, σημεί­ω­σε ότι «το ΚΚΕ στέ­κε­ται με αίσθη­μα ευθύ­νης αντι­με­τώ­πι­σης της κατά­στα­σης που έχει δημιουρ­γη­θεί, ωστό­σο», συμπλή­ρω­σε ότι «δεν πρέ­πει να συγκα­λυ­φθούν οι τερά­στιες ευθύ­νες που υπάρ­χουν από τη δια­χρο­νι­κή συστη­μα­τι­κή υπο­βάθ­μι­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος υγεί­ας, με συρ­ρί­κνω­ση, κλεί­σι­μο και συγ­χώ­νευ­ση δημό­σιων νοσο­κο­μεί­ων και μονά­δων υγεί­ας που έγι­ναν και από την κυβέρ­νη­ση ΝΔ — ΠΑΣΟΚ και από την κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ». Όπως χαρα­κτη­ρι­στι­κά παρέ­θε­σε «υπάρ­χουν 550 κρε­βά­τια ΜΕΘ στη χώρα μας, όταν σύμ­φω­να με τον ΠΟΥ έπρε­πε, με βάση και την ανα­λο­γία του πλη­θυ­σμού, να υπάρ­χουν 3.500. Όλα αυτά οφεί­λο­νται», όπως τόνι­σε, «στο ότι και η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ προ­σκυ­νούν στη λογι­κή ότι η Υγεία είναι “ατο­μι­κή ευθύ­νη” και όχι συλ­λο­γι­κή υπο­χρέ­ω­ση, γι’ αυτό και κάνουν την εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση της Υγεί­ας. Γι’ αυτό και εμείς», συνέ­χι­σε, «λέμε ότι δεν πρέ­πει να συνε­χί­σει η υπο­βάθ­μι­ση της δημό­σιας Υγεί­ας, η οποία λει­τουρ­γεί ήδη στα όριά της και κάτω από τα όρια, πριν ξεσπά­σει η πανδημία».

Κατα­λή­γο­ντας, κάλε­σε σε εφαρ­μο­γή άμε­σων και ουσια­στι­κών μέτρων ανα­βάθ­μι­σης του δημό­σιου τομέα της υγεί­ας με άμε­ση κάλυ­ψη όλων των κενών και σε προ­σω­πι­κό, σε υπο­δο­μές, ανα­λώ­σι­μα κ.λπ., να αντι­με­τω­πι­στεί η αισχρο­κέρ­δεια σε διά­φο­ρα είδη και να μην μπουν σε «καρα­ντί­να» τα εργα­τι­κά δικαιώματα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο