Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ν. Καραθανασόπουλος: Μέρος του «μεγάλου συμβιβασμού» η μερική επέκταση των χωρικών υδάτων

«Εμπνευστής και καθοδηγητής» της επέκτασης της Αιγιαλίτιδας Ζώνης στο Ιόνιο «είναι η αστική τάξη και η στρατηγική της», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το σχετικό νομοσχέδιο. Με αυτό τον τρόπο απάντησε και στην κοκορομαχία της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων.

Στην αρχή της συνεδρίασης, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προανήγγειλε την επόμενη διευθέτηση, που θα είναι «η επέκταση των χωρικών υδάτων στην Κρήτη», η οποία σύμφωνα με τον ίδιο «περιλαμβάνει και το ανατολικό κομμάτι της Κρήτης», ενώ διέψευσε ότι υπάρχει «διάσταση διατυπώσεων» ανάμεσα στον πρωθυπουργό και το ΥΠΕΞ.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο εισηγητής του, Γιώργος Κατρούγκαλος, εκτίμησε πως με τη σημερινή κυβέρνηση υπάρχει «κενό στρατηγικής».

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα κενό στρατηγικής γιατί τα δύο κόμματα έχουν την ίδια στρατηγική, δηλαδή «την εξυπηρέτηση των αμερκανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστικών σχεδίων, τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της αστικής τάξης της χώρας μας και την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής».

«Η κύρωση της μερικής επέκτασης στα 12 ν.μ. μόνο όσον αφορά το Ιόνιο, σε συνδυασμό με την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών αποτελεί ένα ακόμη βήμα προετοιμασίας οδυνηρών συμβιβασμών», οι οποίοι «θα είναι σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, σε βάρος του λαού, στο πλαίσιο της συνδιαχείρισης στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο, υπό την ομπρέλα των αμερικανοΝΑΤΟικών συμφερόντων και των πολυεθνικών του πετρελαίου», πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

https://ekdoseis-atexnos.gr/book/%ce%bd-%ce%bc%cf%80%ce%b5%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b7%cf%82-%ce%bd-%cf%80%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%af%ce%b4%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%80%ce%af%cf%84/