Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ν. Καραθανασόπουλος: Να πληρώσουν οι μέτοχοι των τραπεζών τα δάνεια υπερχρεωμένων νοικοκυριών

Αρκετά πλήρωσε ο λαός. Να πληρώσουν οι μέτοχοι των τραπεζών για την απομείωση των τόκων και των κεφαλαίων των δανείων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και για τους επαγγελματίες, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την εφαρμογή του σχεδίου «Ηρακλής» που προβλέπει την παροχή κρατικών εγγυήσεων για την πώληση «κόκκινων» δανείων των τραπεζών σε Funds υπογράμμισε ότι ο λαός πρέπει να ανακουφιστεί και να μην εκβιάζεται με πλειστηριασμούς να περικόψει δαπάνες για να πληρώσει τις τράπεζες.

Για το σχέδιο «Ηρακλής» ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να χαθεί η εγγύηση των 12 δισ. ευρώ που προβλέπει. Πρόσθεσε πως η τροποποίηση του πτωχευτικού κώδικα σημαίνει διευκόλυνση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας προκειμένου να σφίξει η θηλιά στα λαϊκά νοικοκυριά και σε επαγγελματίες για να βρουν τρόπο να αποπληρώσουν «κόκκινα» δάνεια, για να σώσουν την πρώτη κατοικία.

Σημείωσε από το σχέδιο «Ηρακλής» υπάρχουν χαμένοι και κερδισμένοι. Όπως είπε, όφελος θα έχουν οι τράπεζες και θύματα θα είναι τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, επαγγελματίες και αγρότες.