Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ν. Καραθανασόπουλος: «Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής κηρύττουν σήμερα τον εθνικισμό και το μίσος ανάμεσα στους λαούς γιατί μισούν όλους τους λαούς»

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος αναφέρθηκε στη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στα σχολεία, με αφορμή το παραλήρημα του χρυσαυγίτη Ηλιόπουλου στη Βουλή, τονίζοντας ότι οι πρόγονοι της εγκληματικής οργάνωσης παρέδωσαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους κατακτητές και πως συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς και Ιταλούς κατακτητές για να τσακίσουν το λαό οδηγώντας τον στη φτώχεια και στην εξαθλίωση τον ελληνικό λαό. 

Έτσι λοιπόν και σήμερα οι φασίστες της Χρυσής Αυγής κηρύττουν σήμερα τον εθνικισμό και το μίσος ανάμεσα στους λαούς γιατί μισούν όλους τους λαούς. Με τις πράξεις τους αυτές, με τον εθνικισμό δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να διευκολύνουν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που αξιοποιούν τον εθνικισμό, το μίσος ανάμεσα στους λαούς, για να ισχυροποιήσουν τη θέση τους, για να αλλάξουνε τα σύνορα, για να δημιουργήσουν κράτη – βάσεις προτεκτοράτα.

Και βεβαίως δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το φασισμό όλοι αυτοί που συστρατεύονται σήμερα με τους σχεδιασμούς των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Και ειδικότερα η κυβέρνηση που αποτελεί και το σημαιοφόρο των Αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστών.

Από αυτή την άποψη δεν ξέρω γιατί η κυρία υπουργός απευθύνθηκε και στο ΚΚΕ, όταν είναι γνωστό ότι οι κομμουνιστές και οι κομμουνιστές και ο Κόκκινος Στρατός συνέτριψαν ιστορικά το φασισμό και σήμερα το ΚΚΕ θέλει το τσάκισμα των απογόνων και την εκδίωξή τους από τα σχολειά, τις γειτονιές, τα εργοστάσια και τα γιαπιά, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δίκης της Χρυσής Αυγής, η οποία έτσι όπως πάει δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ.