Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Καραθανασόπουλος: Ο λαός να μην περιμένει «σωτήρες» που αναδιανέμουν τη φτώχεια

«Ο λαός να μην περιμένει “σωτήρες” οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι να αναδιανέμουν τη φτώχεια και ν’ αυξάνουν τις κοινωνικές ανισότητες», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Όπως ανέφερε, «η κοινή συνισταμένη όλων των κυβερνήσεων είναι πως έλαβαν και έκτακτα και μόνιμα αντιλαϊκά μέτρα, τσακίζοντας τα λαϊκά εισοδήματα και τώρα έρχονται να δώσουν επιδόματα που είναι προσωρινά, πολύ λίγα και δεν καλύπτουν τις απώλειες». «Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν αντιμετωπίζουν τις αιτίες της ακρίβειας, η οποία θα συνεχιστεί και το 2023», πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι «είτε σε κρίση είτε σε ανάπτυξη, όπως είμαστε τώρα, πάντα την πληρώνουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα».

Ο κ. Καραθανασόπουλος σημείωσε πως ο λαός «πρέπει να βάλει στο στόχαστρο τους πραγματικούς υπαίτιους της ακρίβειας, δηλαδή την πολιτική που εφάρμοσαν τα προηγούμενα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις και συνίστανται στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, στην “πράσινη μετάβαση”, τη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο, το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων για φθηνή εργατική δύναμη που εξυπηρετεί το κεφάλαιο και τη φοροεπιδρομή».

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα

Μοιραστείτε το: