Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Καραθανασόπουλος: Σχεδιασμένη αξιοποίηση όλων των ενεργειακών πηγών της χώρας για φθηνή ενέργεια στον λαό

«Σχεδιασμένη αξιοποίηση όλων των ενεργειακών πηγών της χώρας για φτηνή ενέργεια στον λαό είναι η λύση και όχι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων ΗΠΑ και των εφοπλιστών με τη μεταφορά του πανάκριβου αμερικανικού LNG», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, σε σημερινή παρέμβασή του στην ΕΡΤnews.

Ο ίδιος σημείωσε πως «πρέπει να απεμπλακεί η χώρα από την ιμπεριαλιστική σύγκρουση και να αποσυρθεί από τις κυρώσεις της ΕΕ προς τη Ρωσία. Να αξιοποιηθεί ο εγχώριος λιγνίτης χωρίς τα τέλη ρύπων που επέβαλε η ΕΕ και να καταργηθούν οι έμμεσοι φόροι που επιβαρύνουν την ενέργεια καθώς και το Χρηματιστήριο Ενέργειας».

«Είναι ανάγκη ο λαός μας να συγκρουστεί με την πολιτική της ΕΕ και τους σχεδιασμούς που εξυπηρετούν τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου για να μπορέσει να βρει ανακούφιση, αλλά πάνω απ’ όλα ν’ ανοίξει τον δρόμο για μια διαφορετική εξέλιξη στην οικονομία και στην κοινωνία όπου στο επίκεντρο θα είναι οι ανθρώπινες ανάγκες και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Επίσης, ο κ. Καραθανασόπουλος αναφέρθηκε στην πρόσφατη στρατιωτική άσκηση της Τουρκίας «Γαλάζια Πατρίδα 2022», που «υπό το βλέμμα των ΗΠΑ είχε σενάρια απόβασης σε νησί για να δείξει ποιοι είναι οι τοποτηρητές του αναθεωρητισμού».

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων