Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ν. Λαρδάς: Θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το λαό της Ικαρίας από θέση μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης

Τη μάχη της επανεκλογής της Λαϊκής Συσπείρωσης έδωσε στην Ικαρία ο Νίκος Λαρδάς μέχρι τελευταία στιγμή, απέναντι σε ένα ενιαίο μπλοκ δυνάμεων, στον κοινό υποψήφιο ΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, τον οποίο στο δεύτερο γύρο στήριξε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Ikaria

Σε δήλωσή του για το αποτέλεσμα του Β΄ γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών ο Νίκος Λαρδάς, υποψήφιος δήμαρχος Ικαρίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σημείωσε:

«Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες,

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες Ικαριώτες και Ικαριώτισσες, τους συνεργαζόμενους, όσους συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια, τους ψηφοφόρους που έδωσαν με αποφασιστικότητα τη μάχη για την ενίσχυση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” δίνοντάς της το 43% των ψήφων.

Δώσαμε μια δύσκολη μάχη απέναντι σε ένα ενιαίο μπλοκ δυνάμεων που υποστήριξαν την “Πανικαριακή Ενότητα Αλλαγής” που εμφανίστηκε ως δήθεν ανεξάρτητη αν και στηρίχτηκε από ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ σε ένα αντιΚΚΕ μέτωπο. Στόχευσή τους ένας δήμος-εργαλείο για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και επενδύσεις που θα είναι σε βάρος του λαού της Ικαρίας και του νησιού.

Μπορεί να μην κερδίσαμε την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, κερδίσαμε όμως τη μάχη της αξιοπρέπειας, του όμορφου αγώνα, των καθαρών λόγων. Αφήνουμε μια σημαντική παρακαταθήκη στον τόπο μας σε έργα υποδομής και στη συμβολή του δήμου στους κοινωνικούς αγώνες του νησιού.

Όσο ήμασταν στην διοίκηση του δήμου, προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις να υπηρετήσουμε το λαό της Ικαρίας από θέση μαχητικής, λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι σε κυβερνήσεις που μας ήθελαν ιμάντα προώθησης της αντιλαϊκής πολιτικής τους. Οι 7 εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” θα συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο λαός της Ικαρίας θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να μην επιτρέψει την υποβάθμιση των κοινωνικών δομών, την ιδιωτικοποίηση υποδομών του δήμου που τις έχει πληρώσει με τον ιδρώτα του.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τα λαϊκά προβλήματα μαζί με τις μαζικές οργανώσεις του τόπου μας, τους αγωνιστές και αγωνίστριες στις γειτονιές, στα χωριά, στους τόπους δουλειάς. Θα επαγρυπνούμε για την πραγματοποίηση όσων δρομολογήσαμε. Θα παλέψουμε για να αποτρέψουμε τα χειρότερα, αλλά και για να έρθουν καλύτερες μέρες για τον τόπο μας, για εμάς και τα παιδιά μας.

Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι και με αισιοδοξία δίνοντας από σήμερα τη μάχη των βουλευτικών εκλογών στις 7 Ιούλη, για ισχυρό ΚΚΕ».