Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ν. Μαδούρο: Ευελπιστεί σε «αξιοπρεπή» και «ειλικρινή» διάλογο με τον Τζο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο διαβεβαίωσε χθες Κυριακή ότι έχει τη βούληση να εργαστεί για να γίνει «αξιοπρεπής» και «ειλικρινής» διάλογος με τις ΗΠΑ, οι σχέσεις της χώρας της με τις οποίες είναι εξαιρετικά τεταμένες, μόλις ο Τζο Μπάιντεν αναλάβει τα καθήκοντά του στην προεδρία της ισχυρότερης δύναμης του κόσμου.

«Με υπομονή, θα εργαστούμε, το ελπίζω, για να αποκατασταθούν δίαυλοι αξιοπρεπούς, ειλικρινούς, άμεσου διαλόγου με τη μελλοντική κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν», είπε ο Μαδούρο κατά τη διάρκεια ομιλίας του που αναμεταδόθηκε τηλεοπτικά.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ αφήνει το πεδίο ανάμεσα στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Βενεζουέλας ναρκοθετημένο (…) Αφήνει γη γεμάτη λάσπη. Το ξέρουμε», σημείωσε ο Μαδούρο, εκφράζοντας την ελπίδα η κυβέρνηση του Μπάιντεν «να βάλει τέλος στον επεμβατισμό» της Ουάσινγκτον στη Λατινική Αμερική.

Θυμίζεται ότι τον Απρίλη του 2019, η κυβέρνηση Τραμπ, σε συνεργασία με την ακροδεξιά αντιπολίτευση, επιχείρησε να οργανώσει πραξικόπημα ανατροπής του Μαδούρο χρησιμοποιώντας ως «ηγέτη-μαριονέτα» τον Χουάν Γκουαϊδό. Η χώρα βυθίστηκε για μέρες σε γενική αναταραχή αλλά το επιχειρούμενο πραξικόπημα οδηγήθηκε σε αποτυχία.

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων