Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ν. Σοφιανός: «Η ευαισθησία για την Ακρόπολη, αν δεν συνοδεύεται από αυτοκριτική, θυμίζει ψηφοθηρία και προεκλογικές σκοπιμότητες»

«Η ευαισθησία για την Ακρόπολη, αν δεν συνοδεύεται από αυτοκριτική, θυμίζει ψηφοθηρία και προεκλογικές σκοπιμότητες», δήλωσε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για το θέμα των πολυώροφων κτιρίων γύρω από την Ακρόπολη.

«Ο κ. Μπακογιάννης μιλά για “πολεοδομικά εκτρώματα”, που έγιναν με βάση τον ΓΟΚ του 2012, που ψήφισε η κυβέρνηση του κόμματός του. Ο κ. Ηλιόπουλος μιλά για “παραμόρφωση του αστικού τοπίου”, που έγινε με άδειες που έδωσαν οι συνάδελφοί του υπουργοί Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Τώρα θα επανεξετάσουν τις άδειες, κάτι είναι κι αυτό», αναφέρει ο Ν. Σοφιανός καταλήγοντας στη δήλωσή του ως εξής: «Η ετεροχρονισμένη ευαισθησία των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να φανεί και με το γκρέμισμα των ερειπίων που ανήκουν στο υπουργείο Πολιτισμού, στους πρόποδες της Ακρόπολης, μπροστά στα Αναφιώτικα και χάσκουν από το 1996. Αναφερόμαστε, κ. Ζορμπά, στο ερείπιο της Στράτωνος αριθ. 15-25».