Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Σοφιανός: Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει την δυναμική να σταθεί απέναντι στην πολιτική Μπακογιάννη

Κάλεσμα στους δημότες της Αθήνας, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές, να σκεφτούν «να το πάμε αλλιώς» και από ένας δήμος των ξενοδόχων, της βραχυχρόνιας μίσθωσης, των εργολάβων και των εταιρειών, να γίνει δήμος που ασχολείται πρώτα με την καθημερινότητα του δημότη, απηύθυνε ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνέντευξή του στο «Open», το πρωί της Τρίτης.

Όπως είπε, η διοίκηση Μπακογιάννη μαζί με τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στο δημοτικό συμβούλιο, δούλεψαν μαζί για τον «Μεγάλο Περίπατο», τη διπλή ανάπλαση του μπετόν στον Βοτανικό και τη μετατροπή της πόλης σε «πρότυπη τουριστική».

Το ερώτημα που τίθεται στις δημοτικές εκλογές είναι αν θα μπουν ως προτεραιότητα η καθημερινότητα του πολίτη, τα λαϊκά προβλήματα της οικογένειας και η κοινωνική πολιτική, και μέσα σε αυτό το πλαίσιο να είναι η πόλη ελκτική για τους επισκέπτες ή αν θα σκορπιούνται εκατομμύρια για μια πόλη-τουριστικό προϊόν, όπου θα παραμένει απλησίαστο όνειρο να νοικιάσεις σπίτι στην Αθήνα.

Ο Ν. Σοφιανός εξήγησε ότι υπάρχουν 12.500 σπίτια βραχυχρόνιας μίσθωσης που δεν αποδίδουν τίποτα στον δήμο, ενώ επίσης ο δήμος δεν εισπράττει το τέλος των ξενοδόχων. Δεν γίνεται, επισήμανε, η σουίτα στο «Μεγάλη Βρετανία» να φορολογείται όσο ένα διαμέρισμα στα Πατήσια.

Υπογράμμισε ότι στις εκλογές συγκρούονται δύο πολιτικά σχέδια και πώς η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει την δυνατότητα και την δυναμική να σταθεί απέναντι στην πολιτική Μπακογιάννη.

Ακόμα υπογράμμισε ότι η Αθήνα χρειάζεται νέο τεχνικό πρόγραμμα που θα ανακαινίσει σχολεία, θα φτιάξει καινούργια όπου χρειάζονται, θα φτιάξει αγωγούς ομβρίων που δεν υπάρχουν στην Αθήνα.

Σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ν. Σοφιανός τόνισε ότι έχει μπουχτίσει ο κόσμος με το lifestyle και την απουσία ουσιαστικής πολιτικής. Και πρόσθεσε ότι στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συμμετέχουν και άνθρωποι που έχουν φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα, καθώς για πολλούς ξεχείλισε το ποτήρι, που όμως γέμιζε από χρόνια ενσωμάτωσης και τόνισε ότι δεν πρέπει να χαθεί κανένας άνθρωπος που αγωνιά, που έχει ριζοσπαστική σκέψη. «Όχι στην ηττοπάθεια, όχι στην αποστράτευση, μαζί να παλέψουμε», είπε κλείνοντας.

Πηγή: 902.gr