Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Σοφιανός: Να συναντηθεί αγωνιστικά με το ΚΚΕ ο κόσμος που απογοήτευσε ο ΣΥΡΙΖΑ (AUDIO)

Κάλεσμα συμμετοχής στο σημερινό συλλαλητήριο στην Ελευσίνα για να μη γίνει η αεροπορική βάση ορμητήριο του ιμπεριαλισμού για το μακελειό του Παλαιστινιακού λαού απηύθυνε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο Αθηναίων, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM» το πρωί της Τετάρτης 25 Οκτώβρη.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι οι αλληλοκατηγορίες για το ποιος σπρώχνει στη διάσπαση, που εκφράζονται μέσα στο κόμμα, γίνονται πάνω σε μία κοινή βάση, που στήριζαν όλοι τους τα προηγούμενα χρόνια στο συγκεκριμένο κόμμα, και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση.

Σημείωσε ότι υπάρχουν διάφοροι σχεδιασμοί για την ανασύσταση της σοσιαλδημοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ, είτε για συγκλίσεις με το ΠΑΣΟΚ, με τις ηγεσίες τους να διαγκωνίζονται για την πρώτη και δεύτερη θέση. Το κύριο είναι να μην εγκλωβιστεί ο κόσμος σε αυταπάτες που το προηγούμενο διάστημα τον απογοήτευσαν και «το ΚΚΕ απευθύνεται σε αυτό τον κόσμο πλατιά και ενωτικά για αγωνιστική συνάντηση μαζί τους, παρά τις όποιες διαφορές, γιατί δεν πρέπει να χαθεί και να παραιτηθεί αυτός ο κόσμος», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι δεν είναι τυχαίο πως ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα δεν έχει καταδικάσει τη μετατροπή της Ελλάδας σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών για τον πόλεμο στη Μ. Ανατολή, ενώ η υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρέσβη για να του εκφράσει την αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που εδώ και μέρες το Ισραήλ δολοφονεί τον Παλαιστινιακό λαό.

Ο Ν. Σοφιανός, ερωτηθείς για θέματα του Δήμου Αθηναίων και τη δήθεν κόντρα Δούκα – Μπακογιάννη, υπενθύμισε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ όλο το προηγούμενο διάστημα στήριξαν τη δημοτική αρχή Μπακογιάννη για μετατροπή της Αθήνας σε τουριστικό προϊόν προς όφελος των συμφερόντων των ξενοδοχειακών ομίλων.

Πηγή: 902.gr