Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ν. Σοφιανός: Ντόμινο επικίνδυνων σχεδίων στα Βαλκάνια

Οι εξελίξεις στην Τουρκία δεν είναι άσχετες με εκείνες στα Βαλκάνια. Το τελευταίο διάστημα εκδηλώνεται ένα ντόμινο επικίνδυνων σχεδίων, με την ελληνική κυβέρνηση να παίζει ρόλο – κλειδί για τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Αυτό υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ», κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην Τουρκία.

Όπως πρόσθεσε, όλες οι εξελίξεις όπως η επαναχάραξη των συνόρων που διαφαίνεται με την κατάσταση σε Σερβία και Κόσοβο, η συμφωνία με τη FYROM, οι ελληνορωσικές σχέσεις, αλλά και οι εξελίξεις στην Τουρκία εντάσσονται στους ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στα Βαλκάνια που είναι επικίνδυνες για τους λαούς της περιοχής και η μόνη απάντηση πρέπει να είναι η απεμπλοκή της χώρας από αυτά τα «παιχνίδια».

Ειδικότερα, επέκρινε τη στάση της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, τονίζοντας ότι παίζει το ρόλο του «μεντεσέ», του σημαιοφόρου των συμφερόντων των ΗΠΑ στην περιοχή, γεγονός ιδιαίτερα επικίνδυνο, όπως υποστήριξε το μέλος του Π.Γ. του ΚΚΕ.

Όσον αφορά την επόμενη μέρα των φονικών πυρκαγιών ο Ν. Σοφιανός επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ για πλήρη αποκατάσταση στο 100% των ζημιών που υπέστησαν οι οικογένειες στην περιοχή.