Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Σοφιανός: «Στην Αθήνα θα υπάρξει 2ος γύρος και εκεί πρέπει να είναι η “Λαϊκή Συσπείρωση” και όχι αυτοί που ψήφιζαν μαζί με τον Κ. Μπακογιάννη»

Στην περιοχή του Αγίου Σώστη μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας το απόγευμα της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου σε συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής. Παρεμβάσεις έκαναν, επίσης, ο Γιώργος Ντούνηυποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα και ο Γιώργος Παπαβασιλείου, υποψήφιος σύμβουλος 2ης Δημοτικής Κοινότητας.

Ο Νίκος Σοφιανός στην ομιλία του τόνισε ότι «οι άλλες πολιτικές δυνάμεις επιδιώκουν να πάμε μέχρι τις εκλογές “στα μουγγά”. Δεν τους συμφέρει το αντίθετο, γιατί αποκαλύπτεται ότι σκορπούν εκατομμύρια στην Αθήνα – “τουριστικό προϊόν”, στηρίζοντας τα συμφέροντα των λίγων, ενώ οι γειτονιές μας είναι σε εγκατάλειψη.

Παρουσιάζουν εκθέσεις ιδεών, συναγωνίζονται πόσα δέντρα θα φυτέψει ο καθένας και την ίδια ώρα μια σειρά κοινόχρηστοι χώροι κινδυνεύουν να αποχαρακτηριστούν, ενώ επιδοτούν τη “Διπλή Ανάπλαση” του μπετόν στον Βοτανικό και στον Ελαιώνα και του γκαζόν στη Λ. Αλεξάνδρας.

Έχουν οδηγήσει στη συρρίκνωση τις υπηρεσίες του Δήμου της Αθήνας, βάζοντας παντού εργολαβίες, στο πράσινο που το 70% των λειτουργιών της Διεύθυνσης το έχει αναλάβει ιδιωτική εταιρεία, στον ηλεκτροφωτισμό, στα οδοστρώματα. Και οι μεγαλοεπιχειρηματίες δεν επενδύουν τζάμπα στην Αθήνα, επενδύουν για να βγάλουν οι ίδιοι κέρδος και βγάζουν πολλά. Αυτό το κέρδος το πληρώνει ο Αθηναίος!».

Μιλώντας για τα εγκαταλελειμμένα κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, ο Νίκος Σοφιανός αναφέρθηκε στα ιστορικά σινεμά, στα ερείπια της Μαρφίν, στην απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου, τονίζοντας πως «ό,τι δεν σχετίζεται με την ξενοδοχειακή επένδυση δεν αφορά τη Δημοτική Αρχή. Είναι ενδεικτικό ότι ο Δήμος δεν κάνει τίποτα για τα 196 στρέμματα που του ανήκουν σ’ αυτή την περιοχή του κέντρου. Αυτή είναι η αντίληψή τους και δεν αφορά μόνο το κέντρο», ενώ για την καθαριότητα τόνισε ότι «υπάρχει ο μύθος του κ.Μπακογιάννη ότι είναι καθαρή πόλη η Αθήνα, αλλά η αποκομιδή δεν φτάνει από μόνη της».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, αναφερόμενος στις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης είπε: «Εμείς δεν περιμένουμε τις εκλογές για να βγάλουμε πρόγραμμα. Έχουμε διεκδικήσεις που συνδιαμορφώσαμε μαζί με τους κατοίκους, τους φορείς, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους γονέων, τους αθλητικούς συλλόγους κ.α., στηρίζοντας τα αιτήματά τους με παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μπορούμε να αλλάξουμε τις ιεραρχήσεις, τις προτεραιότητες στην πόλη, να κάνουμε την Αθήνα πόλη των πολλών και όχι των λίγων».

Και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Στην Αθήνα θα υπάρχει β’ γύρος, ό,τι και να κάνει ο Κ. Μπακογιάννης, όσα εγκαίνια και επικοινωνιακές φιέστες και αν κάνει καθημερινά. Το κρίσιμο, λοιπόν, είναι αν θα είμαστε εμείς απέναντί του και όχι αυτοί που ψήφιζαν μαζί με τον Κ. Μπακογιάννη όλες τις κομβικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Και αυτό το δίλημμα, αυτή την επιλογή πρέπει να τη σκεφτεί ένας κόσμος που προβληματίζεται, ειδικά ο κόσμος που απογοητεύτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν είναι όλα επικοινωνία, είναι πολιτική, είναι σύγκρουση που αφορά συγκεκριμένα συμφέροντα».

Μετά την ομιλία του Ν. Σοφιανού ακολούθησαν παρεμβάσεις, ερωτήσεις και πλούσια συζήτηση.

Ο Γ. Ντούνη στην παρέμβασή του σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή η Περιφέρεια Αττικής είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις κεντρικές πολιτικές κατευθύνσεις και τις κυβερνητικές αποφάσεις, εν γένει την αστική στρατηγική. Μια στρατηγική που μεταφράζεται σε τεράστια ποσά τα οποία βγαίνουν από τον πλούτο και τον ιδρώτα του λαού, αντί να κατευθύνονται σε αναγκαίες παρεμβάσεις και έργα, όπως η αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, η αντισεισμική θωράκιση, η διαχείριση των απορριμμάτων, για τις απαραίτητες δημόσιες δομές, εντέλει γίνεται ένα πάρτυ εκατομμυρίων που πάει στις τσέπες των λίγων. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Περιφερειακή Αρχή έχει δώσει 2 δις ευρώ, όμως δεν είδαμε τίποτα από τα παραπάνω να έχει φτιαχτεί.

Είναι τραγικό τον 21ο αιώνα να γινόμαστε έρμαια των καιρικών φαινομένων. Είδαμε όλοι τι έγινε στην Αττική με ένα μπουρίνι πριν τρεις εβδομάδες, αλλά και στον Νέο Κόσμο όταν φούσκωσε το παλιό ρέμα της Αλωπεκής και πλημμύρισε η Φραντζή. Ούτε θα ξεχάσουμε πέρυσι ότι το “Πέτρινο”, το 100ο Δημοτικό Αθηνών, λίγα βήματα από εδώ, πλημμύρισε από τα ταβάνια που έσταζαν στα κεφάλια 7χρονων μαθητών κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων. Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που στη “βιτρίνα” της Συγγρού χτίζονται ξενοδοχεία μεγαθήρια, στη λογική του απέραντου πάρκου ξενοδοχείων».

Ο Γ. Παπαβασιλείου περιέγραψε την εγκατάλειψη που υφίσταται η περιοχή του Αγίου Σώστη εδώ και χρόνια, τονίζοντας ότι ο λαός της περιοχής πρέπει να εκλέξει Δήμαρχο, όχι διαχειριστή, αλλά αγωνιστή, και για αυτό πρέπει να επιλέξει την Λαϊκή Συσπείρωση στις 8 Οκτώβρη.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν επίσης οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Στέλιος Λάμπρου, Εύα Φάμπα, Μιχαήλ – Άγγελος Καρακαξίδης, Φαίη Κατσαγεώργη η Τασούλα Βασδέκη σύμβουλος 2ης Δημοτικής Κοινότητας και εκ νέου υποψήφια και οι υποψήφιες σύμβουλοι 2ης Κοινότητας, Αλέκα Λογοθέτη και Κατερίνα Καραγιαννίδου.

902.gr