Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ξεκίνησε η απεργία στο λιμάνι – Ήδη η κυβέρνηση αναγκάστηκε να καλέσει τους εργάτες της Cosco σε συνάντηση

Από τα χαράματα βρίσκονται στις πύλες της «Cosco» οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της «Cosco» περιφρουρώντας τη σημερινή τους απεργία, που ξεκίνησε από τις 6 το πρωί της Τετάρτης 6 Ιούνη, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους, αλλά και κόντρα στη «βιομηχανία» διώξεων και την τρομοκρατία. Στο πλευρό τους βρίσκονται και σήμερα εργαζόμενοι από άλλους κλάδους δυναμώνοντας την αλληλεγγύη στον αγώνατους

Στο μεταξύ η αποφασιστικότητα των εργαζομένων στα λιμάνια, η μαζική συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις και στις περιφρουρήσεις, αλλά και η αλληλεγγύη στον αγώνα τους που δυναμώνει, φαίνεται ότι ασκεί πίεση στην κυβέρνηση και την εργοδοσία, όπως δείχνει η πρόσκληση που απηύθυνε αργά το βράδυ της Τρίτης 5 Ιούνη ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, για συνάντηση σήμερα Τετάρτη 6 Ιούνη στις 10 το πρωί στο ΥΕΝ.

Η απεργία, που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τετάρτης στις 6 π.μ., θα γίνει κανονικά αποφάσισε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της «COSCO» που έγινε το βράδυ της Τρίτης 5 Ιούνη. Την κήρυξη απεργίας αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά από τις 6 π.μ. της Τετάρτης ως τις 6 π.μ. το πρωί της Πέμπτης στηρίζοντας τον αγώνα των εργαζομένων.

Η έμπρακτη στήριξη του αγώνα θα εκφραστεί και από τη μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης που διοργανώνουν το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ και Συνδικάτα του Πειραιά με την στήριξη του ΕΚ Πειραιά την Τετάρτη, στις 7 μ.μ. στην πύλη της «Cosco».

Ρεπορτάζ από το Λιμάνι: Παράνομη η απεργία – Ετοιμάζουν μηχανισμούς «κοινωνικού αυτοματισμού» – ΑΠΑΝΤΗΣΗ η αλληλεγγύη στους απεργούς