Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ξεκίνησε η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα στα Προπύλαια (ΦΩΤΟ)

Ξεκίνησε στην Αθήνα, στα Προπύλαια η συγκέντρωση των συνδικάτων στα πλαίσια της σημερινής 24ωρης απεργίας ενάντια στο αντεργατικό «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Στην κεντρική εξέδρα της συγκέντρωσης στα Προπύλαια ξεχωρίζει το πανό του ΠΑΜΕ με σύνθημα «Η ανάπτυξη τσακίζει τη ζωή μας – Οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας», ενώ άλλο πανό του Μετώπου στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση και την εργοδοσία: «Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, τη συλλογική οργάνωση και δράση».

Στο χώρο υπάρχει και το πανό της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας με σύνθημα που αφορά την αυριανή μέρα, 3 Οκτώβρη, που η ΠΣΟ έχει κηρύξει «Παγκόσμια Μέρα Δράσης ενάντια σε φασισμό, ξενοφοβία, ρατσισμό».

Στην απεργιακή συγκέντρωση παραβρίσκεται και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πριν ξεκινήσει η κεντρική ομιλία στο βήμα ανέβηκε ο Βάλσαμος Συρίγος, εκ μέρους της Επιτροπής κατά των Πλειστηριασμών του ΠΑΜΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στα όσα έγιναν νωρίτερα σήμερα στην κινητοποίηση ενάντια στο πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας μίας λαϊκής οικογένειας, που ανεστάλη, μετά την παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων.

Ο Β. Συρίγος κατήγγειλε την ΝΔ, που πατώντας στο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, που κάνει ιδιώνυμο τις κινητοποιήσεις για τη λαϊκή κατοικία, έστειλε τα ΜΑΤ προσπαθώντας να τσακίσει τους διαδηλωτές.

«Η θέλησή μας ήταν μεγαλύτερη» τόνισε και πρόσθεσε: «Κανένας μόνος του στην κρίση, κανένας μόνος του στην “αναπτυξή” τους. Εμπρός για νέους αγώνες».

Αυτή την ώρα, στο βήμα της συγκέντρωσης είναι ο Γ. Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων που κάνει την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση.

 

pame2 pame3

Περιφρουρήσεις – προσυγκεντρώσεις

Σημειώνεται ότι από νωρίς το πρωί οι ταξικές δυνάμεις σε όλη την χώρα έδωσαν την μάχη της επιτυχίας της απεργίας με περιφρουρήσεις σε λιμάνια, ξενοδοχεία, γιαπιά, πολυκαταστήματα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, ΒΙΠΕ κλπ σε Αθήνα, Πειραιά και άλλες πόλεις.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί άρχισαν να καταφθάνουν στο χώρο οι προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων και των μαζικών φορέων.

Με πορεία από την Πλατεία Κάνιγγος έφτασαν τα μπλοκ των σωματείων και των Επιτροπών Αγώνα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, ενώ από την Ομόνοια έφτασε η προσυγκέντρωση της ΟΒΣΑ και συλλόγων αυτοαπασχολουμένων, συλλόγων της ΟΓΕ, σωματείων συνταξιούχων και άλλων μαζικών φορέων από τις γειτονιές της Αθήνας. Στα Προπύλαια τους περίμεναν ήδη πολλοί φοιτητές, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συλλόγων τους για συμμετοχή στην κινητοποίηση.

pame4 pame5