Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube

Ξεκίνησε η Μεγάλη ιστορική έκθεση Χαρακτικής του Ε.Ε.Τ.Ε. (σποτ)

Ξεκίνησε (29 Δεκέμβρη) η Μεγάλη ιστορική έκθεση “ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ – Από την Προϊστορία, στην Ελλάδα του Σήμερα” και θα συνεχιστεί έως 18 Φλεβάρη 2022 στην  Αίθουσα “Νίκος Κεσσανλής“, της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, Ταύρος.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η έκθεση αναπτύσσεται στον χώρο χρονολογικά ώστε να γίνει κατανοητή η πορεία της γραφής, της γνώσης και της χαρακτικής τέχνης.

Ξεκινά με τις Προϊστορικές Βραχοχαράξεις από την Κίνα, την Γαλλία και την Ελλάδα.

Συνεχίζεται στους Αρχαίους Ιστορικούς Χρόνους με τα σύμβολα, σφραγίδες, επιγραφές, σφραγιδόλιθους από Αρχαιολογικά και Ιστορικά μουσεία της Ελλάδας και της Κύπρου.

Προχωράει στην Κίνα με αρχαίες γραφές και ιστορικές εκτυπώσεις χαρακτικής από μουσεία της Κίνας.

Συνεχίζεται στην Ευρωπαϊκή χαρακτική του Μεσαίωνα, της Αναγέννησης, του Ιμπρεσιονισμού και της Ιαπωνικής Τέχνης (από συλλογές).

Προχωρά σε Λιθογραφίες ξένων περιηγητών στην Ελλάδα από Ελληνικά ιστορικά μουσεία και σε Χαλκογραφίες Εικόνων του Αγ. Όρους.

Η πορεία αυτή τελειώνει με χαρακτικά έργα Χαρακτών του τόπου μας, μελών του Ε.Ε.Τ.Ε. αφ’ ενός (από συλλογές) με τα έργα Χαρακτών που δεν ζουν πια και πολλοί εκ των οποίων κατέδειξαν με τα χαρακτικά τους σημαντικά γεγονότα και τους αγώνες της νεότερης Ιστορίας του τόπου μας, και αφ’ ετέρου με τα χαρακτικά έργα σύγχρονων Χαρακτών μερικά από τα οποία καταδεικνύουν και την τεχνική εξέλιξη της ψηφιακής Χαρακτικής τέχνης στην Ελλάδα.

Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 2021 ανοίγει η Μεγάλη ιστορική έκθεση “ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ – Από την Προϊστορία, στην Ελλάδα του Σήμερα”

Μετάβαση στο περιεχόμενο