Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ξεκίνησε η παραγωγή χλωροκίνης την Ελλάδα

Η ντόπια φαρμακοβιομηχανία Uni-pharma ξεκίνησε την παραγωγή της χλωροκίνης στην Ελλάδα και θα δωρίσει στο κράτος 24 εκατομμύρια δόσεις του φαρμάκου.

Η φαρμακοβιομηχανία Uni-pharma SA αγόρασε ποσότητα 5 τόνων χλωροκίνης από την Ινδία το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της στις 27 Μαρτίου 2020 και προσθέτει: «Το Unikinon (χλωροκίνη) αναφέρεται ευρέως τον τελευταίο καιρό ως μία πιθανή επιτυχής θεραπεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού (SARS COVID-19). Η Uni-pharma SA θα διαθέσει δωρεάν 24 εκατομμύρια δόσεις Unikinon στο Ελληνικό Κράτος.Το θεραπευτικό σχήμα θα καθορισθεί, ανάλογα με τις συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας. Ωστόσο να σημειωθεί, ότι υπάρχουν ήδη διεθνή δεδομένα για την χλωροκίνη, τα οποία προκύπτουν είτε γιατί το φάρμακο χορηγείται ήδη σε ασθενείς με COVID-19, είτε γιατί βρίσκονται σε εξέλιξη κλινικές μελέτες».

Οι εγκαταστάσεις της Uni-pharma Sa βρίσκονται στην Κάτω Κηφισιά. Πήρε για πρώτη φορά άδεια προϊόντος χλωροκίνης στην Ελλάδα, το 1984.