Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ξεκίνησε το πρόγραμμα αστυνόμευσης ΠΕΡΣΕΑΣ από την Ελληνική Αστυνομία

Το πρόγραμμα της λεγόμενης εμφανούς αστυνόμευσης με την κωδική ονομασία ΠΕΡΣΕΑΣ, τέθηκε σε εφαρμογή από χτες και υλοποιείται τόσο στην Αττική όσο και στην επαρχία.

Την ώρα που η καταστολή σε βάρος των λαϊκών αγώνων γίνεται με διάφορες μορφές, ακόμα και με παρεμβάσεις σε εκλογές συνδικάτων, αλλά και τρομοκρατία της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς, το «Πρόγραμμα Ελεγχόμενης, Ρεαλιστικής, Στοχευμένης, Εμφανούς Αστυνόμευσης», έρχεται να ενισχύσει την …περαιτέρω εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες οι οποίοι θα βλέπουν αστυνομικούς να περιπολούν είτε πεζή είτε με περιπολικά σε διάφορα σημεία.

Κατά την κυβέρνηση, το πρόγραμμα ΠΕΡΣΕΑΣ περιλαμβάνει ένα πλέγμα αστυνομικών περιπολιών, που αποτελούν τον κορμό της εμφανούς αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα, με βασική φιλοσοφία δράσης την αποτρεπτική παρουσία της Αστυνομίας και την πρόληψη της παραβατικότητας. Αποτελείται ουσιαστικά από επιμέρους σχέδια, που αντιστοιχούν στις Διευθύνσεις Αστυνομίας της χώρας και εκπονήθηκαν κατά τρόπο ενιαίο, στο πλαίσιο υλοποίησης συγκεκριμένων οδηγιών και κατευθύνσεων του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι βασικοί άξονες του επιχειρησιακού σχεδίου ΠΕΡΣΕΑΣ είναι: Εμφανείς εποχούμενες περιπολίες σε κάθε περιοχή της χώρας, κάθε ημέρα, κάθε στιγμή του εικοσιτετραώρου, κανένας δήμος της χώρας χωρίς μία τουλάχιστον εμφανή εποχούμενη περιπολία στην περιοχή του, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που η περιπολία καλύπτει τις περιοχές δύο το πολύ όμορων δήμων, συνεχής εποπτεία για την εφαρμογή του σχεδίου σε όλα τα επίπεδα της διοικητικής ιεραρχίας του Σώματος και αναβάθμιση του συντονισμού, της εποπτείας και του ελέγχου όλων των αστυνομικών δυνάμεων που εκτελούν υπηρεσία στην περιοχή κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας.

Για το σχεδιασμό των 58 επιμέρους επιχειρησιακών σχεδίων που συνθέτουν το πρόγραμμα ΠΕΡΣΕΑΣ ελήφθησαν υπόψη, συνεκτιμήθηκαν και αξιολογήθηκαν ανάλογα οι ιδιαίτερες αστυνομικές ανάγκες κάθε περιοχής.

Με βάση το σχεδιασμό που παρουσιάστηκε χτες, το πρόγραμμα ΠΕΡΣΕΑΣ εφαρμόζεται σε 322 γεωγραφικούς τομείς που καλύπτουν όλη την επικράτεια.

Για την υλοποίηση και του νέου σχεδίου και για άλλα θέματα αρμοδιότητάς τους ενημέρωσαν χτες το πρωί η αν. υπουργός Δημόσιας Τάξης Όλγα Γεροβασίλη και η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο αστυνόμευσης συζητήθηκε πριν λίγες μέρες σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και υπηρεσιακών παραγόντων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχε υπογραμμιστεί ως «επιτυχία» της ΕΛ.ΑΣ. η εκκαθάριση του Πεδίου Άρεως από τους τοξικοεξαρτημένους, οι οποίοι απλά μετακινήθηκαν σε άλλες περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Συμφωνήθηκε να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία της Αστυνομίας με το δήμο και στο πλαίσιο αυτό ορίστηκε να πραγματοποιηθεί «τεχνική συνάντηση» για την επικαιροποίηση μεταξύ άλλων και του μνημονίου συνεργασίας το οποίο είχε υπογραφεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Το νέο σχέδιο περιλαμβάνει την ενίσχυση της εμφανούς αστυνόμευσης και τη συνεργασία με το δήμο για εντονότερη παρουσία σε σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.

Πηγή: 902.gr