Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube

Ξεκινά σήμερα η δίκη για τις πλημμύρες και τους 24 νεκρούς στη Μάνδρα

Ξεκινά σήμερα Παρασκευή 24 Γενάρη δύο χρόνια μετά την πλημμύρα στη Μάνδρα, όπου έχασαν τη ζωή τους 24 άνθρωποι, η δίκη των κατηγορουμένων για σειρά παραλήψεων που φαίνεται ότι συνδέονται με τα τραγικά αποτελέσματα σε ανθρώπινες ζωές και σε υλικές καταστροφές. Η δίκη θα γίνει στο Β΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο αφού οι κατηγορούμενοι δικάζονται για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Στην υπόθεση κατηγορούμενοι είναι και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου και οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγάρων. Επίσης κατηγορούμενοι είναι οι δασάρχες Αιγάλεω και Μεγάρων, καθώς και δύο υπάλληλοι των δύο δασαρχείων.

Οι κατηγορούμενοι καλούνται να λογοδοτήσουν για τα αδικήματα της πλημμύρας από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως τελεσθείσα κατά συρροή, σωματικές βλάβες από αμέλεια δια παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή και παράβαση καθήκοντος δια παραλείψεως.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που έχουν σχηματιστεί η εισαγγελέας που άσκησε την ποινική δίωξη καταλογίζει στους αρμοδίους ποινικές ευθύνες για έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας, έλλειψη έργων ορεινής υδρονομίας, πολεοδομικές παραβάσεις, έλλειψη αστυνόμευσης και συντήρησης ρεμάτων, έλλειψη διευθέτησης-οριοθέτησης ρεμάτων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο