Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ξεπεσμός, όχι του απασφαλισμένου Τζήμερου, του ΣΚΑΪ

Πού τον χάνεις, πού τον βρίσκεις, σε κάποιο πάνελ θα βρίσκεται προσκαλεσμένος για να βγάλει το αντικομμουνιστικό του άχτι. Ο λόγος για τον γνωστό ακροδεξιό Θ. Τζήμερο, που χτες φιλοξενούνταν στον ΣΚΑΪ. Αφού αυτοπροσδιορίστηκε ως «δημοκράτης» και «γι’ αυτό αντικομμουνιστής», ζήτησε να επιβληθούν κυρώσεις στο ΚΚΕ για το Πρόγραμμά του (!) και επειδή «μολύνει τοξικά όλο τον πολιτικό βίο».

Συνεχίζοντας το …δημοκρατικό του παραλήρημα, ζήτησε να απολύονται όσοι δημόσιοι υπάλληλοι απεργούν και να απαγορευθεί η απεργία στο Δημόσιο, επειδή «μπορεί να μας επιτεθεί η Τουρκία» (!) και να μην είμαστε σε ετοιμότητα. Εκεί που απασφάλισε (πάντα δημοκρατικά…), ήταν όταν αναφέρθηκε στους πρόσφυγες, λέγοντας ότι πρόκειται για «τυχοδιώκτες από όλο τον κόσμο», ότι η Ελλάδα «υφίσταται εισβολή και χρηματοδοτεί τον εισβολέα», ότι «η Ευρώπη μπορεί να “ξυπνήσει” κάποια στιγμή ως ισλαμικό χαλιφάτο» και ότι αν ο ίδιος εκλεγεί, θα απελάσει όλους τους «παράνομα εισελθόντες». Ο,τι λένε και οι χρυσαυγίτες δηλαδή.

Αν και ο συγκεκριμένος έχει καταντήσει πιο γραφικός και από …τα σοκάκια της Πλάκας, οι απόψεις του είναι επικίνδυνες. Οσο για την επιμονή των αστικών ΜΜΕ να του δίνουν βήμα για να αναπτύσσει τις παρόλες του, αν και δεν εκπροσωπεί σχεδόν τίποτα, επιβεβαιώνει ότι ο χυδαίος αντικομμουνισμός παραμένει πάντα στο οπλοστάσιο του συστήματος και ότι σ’ αυτόν τον τομέα υπάρχουν μπόλικες εφεδρείες: Από «επιστήμονες» και δημοσιολόγους, μέχρι ξεπεσμένους γυρολόγους των καναλιών.

Πηγή: Ριζοσπάστης