Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ογδόντα «σβέρκοι βωδινοί», τράγοι μαυροφόρετοι

Γράφει ο Στέλιος Κανάκης //

Ογδόντα «σβέρκοι βωδινοί με λαδωμένες μπούκλες σκεμπέδες σταβροθόλωτοι… ξετσίπωτοι ακαμάτηδες, τσιμπούρια και κορέοι…» συνεδρίασαν και αποφάνθηκαν πως οι κληρικοί θα παραμείνουν στο μισθολόγιο του δημοσίου.

Τους ακούσατε ποτέ να πάσχουν για τον εξαθλιωμένο λαό;

Ο Φασίστας των Καλαβρύτων, ο ανισόρροπος του Πειραιά, ο τσαμπουκάς της Μεσσηνίας, ο Κονίτσης που ζητά να καταλάβουμε την Αλβανία, ο Μεσογαίας που περιγράφει πως θα είναι τα σώματά μας στην… δεύτερη παρουσία, ο πολύς της Θεσσαλονίκης, ο Δημητριάδος που πουλά εκτάσεις του δημοσίου και με βίλα εκατομμυρίων και όλοι οι άλλοι.

Δέκα χιλιάδες το παπαδαριό, λιγότεροι οι δάσκαλοι κι οι γιατροί. Διόλου τυχαία. Το δεξί λιγδιασμένο χέρι του καπιταλιστικού κράτους στον συμφυτικό εναγκαλισμό με την αστική τάξη. Δέκα χιλιάδες τράγοι – ταγοί της εξαπάτησης και της ανθρώπινης έκπτωσης. Δέκα χιλιάδες πλουμιστοί κηφήνες ρασοφόροι να πουλάνε υποταγή κι ελπίδες στο… επέκεινα.

Κάτι τέτοιους ακόμη και η επαναστατημένη αστική τάξη στη Γαλλική Επανάσταση τους έστειλε εκεί που τους έπρεπε. Εμείς στη χώρα μας απ’ τις τελευταίες του κόσμου τους έχουμε και δρουν ανενόχλητα και ανεξέλεγκτα. Μας συνοδεύουν από την γέννηση μέχρι τον τάφο μας με την απάτη, την άμβλυνση των συνειδήσεών μας, την ξεδιαντροπιά το εμπόριο «θαυματουργών» εικόνων, φλογών, πανιών, πετσακίων θαυματουργών πεών και άλλων ομοειδών εμπορευμάτων που εξευτελίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Στην κολυμπήθρα του σκοταδισμού, του βασάνου των παιδιών και της ανοησίας, στα μυστήρια της εξαπάτησης, στους γάμους του εξευτελισμού ανδρών και γυναικών, στις κηδείες μας. Στην συνειδησιακή έκπτωση, στην κοινωνική νιρβάνα, στη διαμόρφωση του ποίμνιου και του δούλου για τις ορέξεις της αστικής τάξης που πειθήνια υπηρετούν και δουλικά εξυπηρετούν τα συμφέροντά της. Όπως υπηρέτησαν πρόθυμα και τον κάθε ξένο και φασίστα που εισέβαλε στη χώρα.

Οι μεγαλομέτοχοι της Εκκλησίας του θεού ΑΕ που δεν ορρωδούν προ ουδενός και ουδεμίας πράξης για να αυγατίσουν τα κέρδη τους. Οι εκπρόσωποι του πιο σκοταδιστικού μηχανισμού της ιστορίας, η τρομακτική «μαφία» που πήγε πίσω την ανθρωπότητα σχεδόν δυο χιλιετίες.

Κι ο «καυγάς», βεβαίως, γίνεται για το… πάπλωμα, για το θεαθήναι. Έτσι κι αλλιώς απ’ το κράτος θα πληρώνονται. Αυτό το κράτος εναγκαλίζονται σφιχτά. Την υφαρπαγμένη περιουσία τους θα αυγατίζουν ως κοινοί κλεπταποδόχοι. Το Σύνταγμα της χώρας (που έτσι κι αλλιώς το έχουν κάνει λάστιχο, μαζί με την τάξη που υπηρετούν) θα ορκίζεται στην ακατανόητη, σχιζοφρενική και απατεωνίστικη «αγία τριάδα», η εκκλησία τους θα συνεχίσει να θεσμοθετεί βαπτίσεις και γάμους, θα μπορούν να κοιμίζουν και να αποχαυνώνουν τις μάζες, να εξαπατούν το αφελές ποίμνιο και να εμπορεύονται την απάτη, να στηρίζουν την τάξη που τους τρέφει, να κλέβουν, να προσβάλουν, να τρομοκρατούν.

Ογδόντα «λύκοι με προβιά», που η ύπαρξη και η δράση τους προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αμαυρώνει τον αιώνα μας και υποθηκεύει το μέλλον μας.

Από το 1930 ο μεγάλος Βάρναλης έγραφε γι αυτούς στο ποίημά του «Μποναμάς».

_______________________________________________________________________________________________________

Στέλιος Κανάκης Διδάσκει στην επαγγελματική εκπαίδευση και παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο του βιβλίου. Έχει γράψει, υπό μορφή ημερολογίων τα «Με τη μουσική του κόσμου», «Οι μουσικοί του κόσμου» και «Δώδεκα μήνες συνθέτες».  Επίσης το «Ιερές Βλακείες» Εμπειρία Εκδοτική 1η και 2η έκδοση – Εκδόσεις Εντύποις 3η και 4η και το «Η Αγρία Γραφή» Εκδόσεις ΚΨΜ.
[email protected] Facebook: Stelios Kanakis /ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ