Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube

ΟΗΕ: ΗΠΑ, Ουκρανία απέρριψαν ψήφισμα κατά του Ναζισμού — «Αποχή» επέλεξαν η Ελλάδα και οι χώρες της ΕΕ

Για ακόμη μια χρονιά, ακολουθώντας πιστά την γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ελληνική κυβέρνηση… απείχε από την ψηφοφορία που διεξήχθη χθες στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αναφορικά με ψήφισμα που κατέθεσε η Ρωσία και άλλες 30 χρόνια για την «Καταδίκη του Ναζισμού, του Νεο-ναζισμού και όλων των μορφών ρατσισμού, φυλετικών διακρίσεων, ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας».

Το ψήφισμα υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση με 130 ψήφους υπέρ, 2 κατά και 49 αποχές.

UN vote on nazism

Οι δύο χώρες που καταψήφισαν το ρωσικό ψήφισμα ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ουκρανία. Η Ελλάδα, η Κυπριακή Δημοκρατία καθώς και άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ απείχαν από την ψηφοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η 13η συνεχόμενη χρονιά που οι ΗΠΑ καταψηφίζουν σχετική πρόταση ψηφίσματος στον ΟΗΕ. Σε δηλώσεις του κατά την περσινή ψηφοφορία, ο πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ είχε επικαλεστεί την… πρώτη τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος για την «ελευθερία της έκφρασης»!

Σε αντίστοιχες ψηφοφορίες τα προηγούμενα χρόνια, η Ελλάδα είχε φροντίσει να «απέχει» και πάλι, ευθυγραμμιζόμενη με την πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, των λυκοσυμμαχιών που υπερασπίζονται με σθένος όλες οι εγχώριες αστικές πολιτικές δυνάμεις.

che guevara 008

Μετάβαση στο περιεχόμενο