Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube

Οικονομική εξόρμηση ΚΚΕ Νοέμβρης-Δεκέμβρης 2021: Μια “ανάσα” πριν την κάλυψη του συνολικού πλάνου

Με πατημένο το γκάζι για την υπερκάλυψη
Η σταθερή οικονομική δουλειά το “κλειδί”

Στο 95,54% έφτασε η κάλυψη του συνολικού πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης, μετά το 10ο κατά σειρά «κλείσιμο» το οποίο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 3 Γενάρη.

Ακάθεκτη η ΚΟ Εξωτερικού με 154,51% συνεχίζει να είναι στην πρώτη θέση. Ακολουθεί στη δεύτερη η ΚΟ Αιγαίου με 114,06%, θέση που έχει όμως πολλούς διεκδικητές, αφού από κοντά είναι η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με 106,96% και η ΚΟ Κρήτης με 102,37%.

Στην 5η θέση βρίσκεται η ΚΟ Θεσσαλίας με 93,66%, ενώ με άλμα δύο θέσεων από την προηγούμενη βδομάδα ακολουθεί η ΚΟ Πελοποννήσου με 91,56%.

Ακολουθούν κατά σειρά οι ΚΟ Αττικής με 91,04%, Ηπείρου με 88,32%, Κεντρικής Μακεδονίας με 88,02%. Η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς – Εύβοιας είναι στη 10η θέση με 86,36% και έπονται οι ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με 83,08% και Δυτικής Μακεδονίας με 72,05%.

Η ΚΝΕ κάλυψε ήδη το πλάνο έχοντας φτάσει στο 100,41%. Επίσης, η ΚΟ «Ριζοσπάστη» έχει φτάσει στο 107,12% του πλάνου της και η ΚΟ «902» στο 94,10%.KKE ΚΚΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ 2021

Ημερολόγιο – συμβολικό δώρο για τους πρωτοπόρους

Κυκλοφόρησε τις γιορτές καλαίσθητο ημερολόγιο 2022 του Κόμματος, φιλοτεχνημένο από το ζωγράφο και ηθοποιό Μιχάλη Νικολινάκο (γεννημένος το 1920 στα Χανιά της Κρήτης από γονείς με καταγωγή απ’ τη Μάνη.έφυγε από τη ζωή Δεκέμβρη 1994). Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και είναι χαρακτηριστική η περιπέτειά του, πώς γλίτωσε τη σίγουρη εκτέλεση στο Μπλόκο της Κοκκινιάς. Λάδι, ακουαρέλα, μελάνι και χαρακτικά, καθώς και εικονογραφικές | γραφιστικές δημιουργίες θα κάνει διακριτό το ιδιαίτερο ύφος του καλλιτέχνη. Περισσότερα, μιλώντας στο «απόλυτο ρόδο» με τον Γιώργο Κακουλίδη (Ρίζοσπάστης, 10 Φλεβάρη 2008)

Το ημερολόγιο, αποτελεί αναμνηστικό δώρο ειδικά για φίλους και οπαδούς του ΚΚΕ που –ανεξαρτήτως ποσού, συνέβαλαν από το υστέρημά τους στη μεγάλη επικοινωνία μας με χιλιάδες νέους και εργαζόμενους, στην αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Με την ξεχωριστή σημασία, φέτος που εκδηλώνεται πιο έντονα η συνολικότερη επίθεση στα εργατικά – λαϊκά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, δυναμώνουν ο αντικομμουνισμός, ο αυταρχισμός και η καταστολή.

Μαχητική και θαρραλέα απάντηση στη συνεχιζόμενη επίθεση που δέχεται το Κόμμα, με την επιβολή προστίμων, με την εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου για τα οικονομικά των κομμάτων.

Άμιλλα – άλματα και “ανησυχία”

Στην τελική ευθεία όλες οι δυνάμεις μπαίνουν τώρα στη μάχη της κάλυψης και της υπερκάλυψης, με νέο γύρο διευρυμένου ανοίγματος με το κουπόνι στο χέρι, με ξαναμάζεμα προσφορών για το Κόμμα, με πρόγραμμα εξορμήσεων σε όσους χώρους δεν φτάσαμε μέχρι στιγμής και σε άλλους που πήγαμε καιρό πριν. Η άμιλλα και η ανησυχία για να γίνει το βήμα παραπάνω ωθούν στο ξεψάχνισμα για αναξιοποίητες δυνατότητες που συνεχίζουν να προκύπτουν.

Ακόμη και στις «καθυστερήσεις» μπορούν να βρεθούν «χρυσές αλλαγές» από μέλη και οπαδούς, που δεν έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια προσφοράς και ανοίγματος, από νέο κόσμο που μπορούμε να απευθυνθούμε για πρώτη φορά. Με βαθιά ανάσα κορυφώνουμε τη μάχη κάθε μέρα που απομένει.

vivlio mpelogiannis

Μετάβαση στο περιεχόμενο