Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Οι άνεργοι φταίνε που είναι άνεργοι»: Ποιος έχασε την ντροπή για να την βρει ο Κυρανάκης…

Είσαι άνεργος; Δεν βρίσκεις δουλειά; Εσύ φταις, που δεν ψάχνεις στο ίντερνετ και δεν κάθεσαι να κάνεις μια σωστή δόμηση βιογραφικού, σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

Προσπαθώντας να συσκοτίσει τους πραγματικούς λόγους αύξησης της ανεργίας και τις πολιτικές που διαιωνίζουν αυτήν την κατάσταση, ο Κυρανάκης αποφάσισε να ρίξει το φταίξιμο στους… ίδιους τους ανέργους οι οποίοι «δεν ψάχνουν στο ίντερνετ». Πολύ βολικό, πράγματι, για έναν κυβερνητικό βουλευτή, ένα «παιδί του κυβερνώντος κόμματος», να ρίχνει το φταίξιμο στον άνεργο και τον φτωχό, επιχειρώντας έτσι να αθωώσει το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.

Όπως είπε ο 33χρονος βουλευτής της ΝΔ, οι άνεργοι έχουν ευθύνη για την κατάστασή τους, καθώς πολλοί από αυτούς «δεν ψάχνουν στο ίντερνετ για δουλειά» και «δεν έχουν κάτσει να κάνουν σωστή δόμηση βιογραφικού».

«Πάρα πολλές φορές υπάρχουν νέα παιδιά, τα οποία πάνε από πολιτικό γραφείο σε πολιτικό γραφείο για να ψάξουν για δουλειά αλλά δεν κάθονται να κάνουν μια σωστή δόμηση βιογραφικού για να μπορέσουν να διεκδικήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας» σημείωσε ο Κ. Κυρανάκης.

Ποιος είναι όμως ο Κυρανάκης που τα εκστομίζει αυτά; Όπως ο ίδιος δηλώνει στο βιογραφικό του, μεταξύ άλλων, υπήρξε μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας, εργάστηκε για την…. ιστοσελίδα της καμπάνιας του τ. πρόεδρου της Κομισιόν Jean-Claude Juncker και το 2013 εξελέγη πρόεδρος της Νεολαίας του ΕΛΚ. Εντωμεταξύ, το 2010 διετέλεσε γραμματέας διεθνών σχέσεων της ΟΝΝΕΔ.

Άραγε, να ξέρει ο βουλευτής της ΝΔ – που ουδέποτε εξάσκησε τη Νομική – πως τα βγάζουν πέρα οι νέοι του σήμερα; Να γνωρίζει για τις ελαστικές μορφές εργασίας, την υποαπασχόληση, τους εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστους νέους που δουλεύουν για μεγαλοεπιχειρηματίες, τους νέους και τις νέες που δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται, κλπ; Διότι όλα αυτά ήταν και είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ασκεί το κόμμα του, η ΝΔ, καθώς και όλες οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις.

Αλλά – θα πει κανείς – ποιος έχασε τη ντροπή για να τη βρει ο Κυρανάκης και οι ομοϊδεάτες του…