Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Οι ανακοινώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη για τα προνόμια των εμβολιασμένων

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την χορήγηση μιας προπληρωμένης κάρτας ύψους 150 ευρώ για όλους τους νέους ηλικίας 18-25 ετών που έχουν εμβολιαστεί αλλά και σε όσους πρόκειται να εμβολιαστούν.

Η κάρτα θα εκδίδεται με το ΑΜΚΑ κάθε νέου μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης και θα μπορεί να χρησιμοποιείται για την πληρωμή ξενοδοχείων αλλά και την είσοδο σε θεάματα.

Η ονομασία της κάρτας θα είναι «Freedom Pass», ή «Κάρτα Ελευθερίας» στα ελληνικά.

«Ηρθε η ώρα να επιβραβευθεί μια ομάδα πολιτών αναφέρομαι στους 940.000 νέους από 18-25 ετών, είναι τα παιδιά που είδαν τις σπουδές τους να αναστατώνονται τα ταξίδια και τη διασκέδασή τους να χάνονται», ανέφερε ο πρωθυπουργός και έκανε λόγο για «μια οφειλή προς τη νεολαία, ένα ευχαριστώ για την επιμονή και υπομονή τους».

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Πιερρακάκης, διευκρίνισε ότι η κάρτα θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, δηλαδή σε κινηματογράφους, θέατρα, για ακτοπλοϊκά εισιτήρια κτλ.

Ο ενδιαφερόμενος νέος θα μπορεί να κάνει αίτηση για την κάρτα, η οποία θα αποθηκεύεται και στο ψηφιακό πορτοφόλι των νέων, μέσω της πλατφόρμας gov.gr αφού έχει κάνει μια δόση του εμβολίου. Μετά την αίτηση ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει μέσω e-mail όλες τις σχετικές οδηγίες την επόμενη ημέρα. Η κάρτα θα είναι έτοιμη πριν από το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια έμμεση επιδότηση των επιχειρήσεων στον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και τις Μεταφορές όπως άλλωστε ανέφερε και ο πρωθυπουργός. Έκανε λόγο για «πρόσθετους πόρους σε κλάδους» και για «ενέργεια με πολλούς ευνοημένους» που «στηρίζει την αγορά».

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα