Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Οι αντιφασίστες ΑΕΚτζήδες αποχαιρετούν έναν αδελφό και σύντροφό τους

«Για τον Ιάσoνα, τι να πρωτοπείς και τι να πρωτογράψει. Δεν θα φτάσουν οι σελίδες και τα λόγια…

Αεκτζής δεκάδες χρόνια στη δύσκολη γειτονιά του Πειραιά, Αριστερός με Α κεφαλαίο (με πατέρα Ελασίτη, δύσκολο να ήταν και κάτι άλλο), εργάτης σε όλη του τη ζωή, ΓΝΗΣΙΟΣ, Ανιδιοτελής, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη.

Από τους τελευταίους της γενιάς των Μοϊκανων, αυτών που δημιούργησαν την ORIGINAL και επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό αυτό που είμαστε σήμερα όλοι μας.

Και όπως λέει και ένας άλλος αδερφός “Αν θα μπω ή ΟΧΙ στο νέο γήπεδο, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ πλέον ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ, με τόσα ΑΔΕΡΦΙΑ ΑΠΩΝ και ειδικά μετά και το σημερινό με τον τζέισον είναι το τελευταίο που με απασχολεί…”

Καλό ταξίδι ΑΔΕΡΦΕ, καλό ταξίδι ΣΥΝΤΡΟΦΕ».

«Για την αγάπη του για την ΑΕΚ και τους συνοπαδούς του τα χετε γράψει όλοι και όλα δεν έχω να πω κάτι παραπάνω… άπλα θεωρώ χρέος απέναντι του να πω κάποια πράγματα για την προσωπική του ζωή αυτή που φρόντιζε να μάθουν όσοι ήθελε ή έκρινε εκείνος. Καπνεργάτης από μικρός στο μεροκάματο ανδρώθηκε στην μεταδικτατορική ταραγμένη εποχή των ’80s.. αριστερή η οικογένεια του δεν θα μπορούσε να παρεκκλίνει αφού είχε υψηλά τους κώδικες τιμής..οργανώθηκε στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ και δεν έπαψε πότε να συμμετέχει ενεργά στους κοινωνικούς αγώνες..δεν ήταν λίγες οι φορές που ερχόταν Σκεπαστή με τον Ριζοσπάστη ή τον Οδηγητή στην μέσα τσέπη του μπουφάν..Κομμουνιστής παλιάς κοπής δεν το απαρνήθηκε ακόμα και τις ώρες που το αγαπημένο του κόμμα έδειχνε να ξεφεύγει απ τις γραμμές του και να εγκαταλείπει εκείνον..Άνθρωπος με ανεπτυγμένο το αίσθημα της συντροφικότητας σιχαινόταν οποιονδήποτε μισούσε την κάθε διαφορετικότητα..καλό ταξίδι ρε Τζέισον..αδερφέ συνοπαδέ Σύντροφε..σε όλα όσα αγάπησες ήσουν R..»

Πηγή: Αντιφασίστες Oπαδοί / φίλαθλοι της ΑΕΚ – Antifa Fans Of AEK

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων