Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

“Οι γονείς ζητούν ανοιχτά σχολεία με μέτρα προστασίας και όχι πρωτόκολλα υπερμετάδοσης”

«Πρόκληση» χαρακτήρισε η Στέλλα Βαλαβάνη, εκπρόσωπος Τύπου της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, το γεγονός ότι με τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, τα σχολεία ουσιαστικά ανοίγουν με τους ίδιους όρους με τους οποίους κλείσανε.

Σε συνέντευξή της στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, το μεσημέρι της Τετάρτης, η Στέλλα Βαλαβάνη σημείωσε ότι ουσιαστικό μέτρο είναι αυτό που ζητούν εδώ και δύο χρόνια οι γονείς, για αραίωση των μαθητών ανά τμήμα, με ταυτόχρονες προσλήψεις εκπαιδευτικών, καθώς αυτό καλύπτει και τις ανάγκες της πρόληψης από τον κορονοϊό, αλλά και τα μαθησιακά κενά των παιδιών που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας.

Επίσης αναφέρθηκε στα σελφ τεστ που καλούνται να κάνουν οι μαθητές, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «πετά το μπαλάκι» στους γονείς και υπογράμμισε ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να υπάρχουν δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ στις σχολικές μονάδες.


Το ΚΚΕ για το άνοιγμα των σχολείων:
Η κυβέρνηση αγνοεί τις μεγάλες ανησυχίες γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών


Τα μέτρα της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων, είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες και τις αγωνίες των μαθητών, επισήμανε ο Παναγιώτης Κατηφές, πρόεδρος της Aνώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84», το πρωί της Τετάρτης 5 Γενάρη.

Παν Κατηφές πρόεδρος της Aνώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας

Σημείωσε πως είναι η τρίτη σχολική χρονιά που βιώνουμε στα σχολεία έξαρση της πανδημίας και η κυβέρνηση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το πρόβλημα με παλινωδίες.

Οι γονείς εδώ και τρία χρόνια ζητούν ανοιχτά σχολεία με ουσιαστικά μέτρα προστασίας όπως αραίωση των μαθητών ανά τμήμα, δωρεάν, μαζικά κι επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ, προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, το οποίο υπολείπεται ακόμα και των σχολικών μονάδων, σημείωσε.  Αντί αυτών,  η κυβέρνηση προχώρησε σε αύξηση του αριθμού των μαθητών, με τις συγχωνεύσεις τμημάτων, που εφάρμοσε τον Νοέμβρη και οι οποίες πρέπει να ακυρωθούν.

Ο Π. Κατηφές ανέφερε πως το πρωτόκολλο του 50+1 είναι πρωτόκολλο υπερμετάδοσης και κατήγγειλε πως αυτό το μέτρο, οι λαϊκές οικογένειες το έχουν χρυσοπληρώσει κάνοντας rapid ή μοριακά τεστ σε ιδιωτικά κέντρα. Επισήμανε πως όλη αυτή η διαδικασία αναδεικνύει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να εμπορευματοποιήσει ακόμα περισσότερο τη δημόσια εκπαίδευση χαρατσώνοντας τις λαϊκές οικογένειες και γι’ αυτό οι Ενώσεις Γονέων βρίσκονται σε κινητοποιήσεις καταγγέλλοντας αυτή την πολιτική.