Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Οι δολοφονίες των Παλαιστινίων και η ηχηρή σιωπή του ΚΙΣ (Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο)

Γράφει ο Στέλιος Κανάκης //

Η κυβέρνηση των δολοφόνων σιωνιστών του Ισραήλ, το κράτος-εγκληματικός τρομοκράτης της Μέσης Ανατολής, για μια ακόμη φορά δολοφονεί άοπλους Παλαιστίνιους.Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο σιωπά ηχηρώς. Αν μη τι άλλο, φαίνεται κοντή η μνήμη του. Κι όμως, ζουν ακόμη διασωθέντες από τα φασιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Στα χέρια τους ανεξίτηλοι οι αριθμοί από την προσπάθεια αφανισμού ενός ολόκληρου λαού. Η ανθρωπότητα όμως θυμάται. Και την γενοκτονία και την συμπαράσταση που επέδειξε σώζοντας πολλούς Εβραίους από τα κρεματόρια του φασισμού.

Σήμερα το κράτος του Ισραήλ αφανίζει τον Λαό των Παλαιστινίων. Τι σημαίνει αυτή η σιωπή αγαπητοί; Συμφωνείτε με τις δολοφονίες ή ντρέπεστε για τους δολοφόνους τύπου Νετανιάχου; Έχετε υποχρέωση στην αλληλεγγύη των λαών για όσα περάσατε από τον φασισμό.

Εμείς δεν ξεχνάμε τα βάσανά που υπέστη ο λαός σας. Δεν θα ξεχάσουμε όμως και την γενοκτονία των Παλαιστινίων από τους δολοφόνους του κράτους του Ισραήλ. Κι η σιωπή σας μας γεννά ερωτηματικά.

_______________________________________________________________________________________________________

Στέλιος Κανάκης Διδάσκει στην επαγγελματική εκπαίδευση και παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο του βιβλίου. Έχει γράψει, υπό μορφή ημερολογίων τα «Με τη μουσική του κόσμου», «Οι μουσικοί του κόσμου» και «Δώδεκα μήνες συνθέτες».  Επίσης το «Ιερές Βλακείες» Εμπειρία Εκδοτική 1η και 2η έκδοση – Εκδόσεις Εντύποις 3η και 4η και το «Η Αγρία Γραφή» Εκδόσεις ΚΨΜ.
[email protected] Facebook: Stelios Kanakis /ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ