Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Οι δολοφόνοι των λαών Αμερικάνοι χαρακτηρίζουν τις δολοφονίες των Παλαιστινίων από Ισραηλινούς «δικαίωμα στην αυτοάμυνα»

Πλήρη κάλυψη στις δολοφονίες Παλαιστινίων από το Ισραήλ παρείχε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, σχολιάζοντας, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Αμάν της Ιορδανίας, τα επεισόδια βίας στη Λωρίδα της Γάζας, όπου Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν άλλους τρεις Παλαιστίνιους σε δύο ξεχωριστά επεισόδια που σημειώθηκαν χθες Κυριακή έπειτα από ένα μήνα παλαιστινιακών διαμαρτυριών.

«Πιστεύουμε πράγματι ότι οι Ισραηλινοί έχουν το δικαίωμα στην αυτοάμυνα», σημείωσε ο Πομπέο, την ίδια ώρα που άφηνε να εννοηθεί ότι είναι ανοιχτός σε μια λύση δύο κρατών στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, λέγοντας ότι είναι πιθανή «μια διμερής λύση» μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

«Με σεβασμό στη λύση των δύο κρατών, οι πλευρές θα πάρουν εν τέλει την απόφαση. Εμείς βεβαίως και είμαστε ανοιχτοί σε μια διμερή λύση ως πιθανό αποτέλεσμα», δήλωσε.

«Οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι χρειάζεται να αναλάβουν μια πολιτική δέσμευση. Καλούμε τους Παλαιστίνιους να επιστρέψουν σε αυτόν τον πολιτικό διάλογο», πρόσθεσε.

Συνεχίζει να δολοφονεί παιδιά το Ισραήλ – 5 τα δολοφονημένα παιδιά, τα 4 με μια σφαίρα στο κεφάλι