Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Οι Εκκλησίες της Στοκχόλμης πρέπει να περιορίσουν το χτύπημα της καμπάνας. Ενοχλούν τους γείτονες!

Σε πολλές εκκλησίες στην Στοκχόλμη, έχουν σιγήσει οι καμπάνες για ορισμένες ώρες μετά από καταγγελίες των γειτόνων.

«Είμαι έκπληκτη. Έχω αρρωστήσει από την αναστάτωση. Πρέπει στα σοβαρά να σκεφτούν αυτοί οι άνθρωποι αν θέλουν να μείνουν στην γειτονιά. Πως είναι δυνατόν οι Υπηρεσίες να εγκρίνουν αυτές τις προσφυγές » δηλώνει αγανακτισμένη η νεωκόρος Cathrine Richette της εκκλησίας της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, στο περιοδικό «Σπίτι & ενοίκιο» στις 21 Σεπτεμβρίου 2018.

Στην Στοκχόλμη ήδη σε τρεις εκκλησίες έχει επιβληθεί σιγή της καμπάνας μετά από προσφυγή των γειτόνων στο Τμήμα Περιβάλλοντος της πόλης. Σε άλλες δύο εκδικάζεται η προσφυγή κατοίκων που μένουν κοντά στις εκκλησίες και ενοχλούνται.

Πάνω από όλα, είναι το χτύπημα της καμπάνας που ενημερώνει για την ώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, το οποίο φαίνεται να έχει ενοχλήσει αρκετούς γείτονες και μετά από έρευνα στο νεκροταφείο της Μαρίας της Μαγδαληνής, το τμήμα Προστασίας Περιβάλλοντος απαιτεί να ληφθούν μέτρα από την διοίκησή του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας.

“Το ότι χτυπούν οι καμπάνες της εκκλησίας είναι μια παράδοση που χρονολογείται από το 1600″, επισημαίνει η αιδεσιμότατη στην εκκλησία Μαρία Μαγδαληνή Annika Almström στο ίδιο περιοδικό.

Στην έφεσή της στο Διοικητικό Συμβούλιο της Νομαρχίας, αναφέρει:

«Δεδομένου ότι η εκκλησία προϋπήρχε στην περιοχή για πολύ περισσότερο χρόνο από σχεδόν όλα τα άλλα κτήρια, πιστεύουμε ότι είναι προφανές ότι κάποιος δεν μπορεί να επιβάλει περιορισμούς σχετικά με το χτύπημα της καμπάνας όταν τα γύρω κτίρια έχουν κακή ηχομόνωση.»

Να φύγουν από την περιοχή, ζητά η νεωκόρος, να φτιάξουν καλύτερη ηχομόνωση η εφημέριος. Το τμήμα Περιβάλλοντος επιμένει. Η τελική απόφαση στο πολιτικά εκλεγμένο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 900.000 Σουηδοί το 18-19%, από τους 5.200.000 που είναι εγγεγραμμένοι ψήφισαν στις εκλογές για εκκλησιαστικά συμβούλια με κομματικά ψηφοδέλτια!

Πανσουηδικά παραμένουν οι Σοσιαλδημοκράτες πρώτο κόμμα με 30%, οι ακροδεξιοί ανέβηκαν από 6 στο 9%. Το ‘Αριστερό” κόμμα που με τα σωστά του συμμετείχε πήρε 3%! Ήμαρτον Παναγίτσα μου!