Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Οι εκπαιδευτικοί γύρισαν την πλάτη στις εκλογές παρωδία

Με αποχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών έκλεισαν οι κάλπες των ηλεκτρονικών εκλογών – παρωδία που επιχείρησε να επιβάλλει για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών το υπουργείο Παιδείας. Με «νύχια και με δόντια» το υπουργείο Παιδείας επιχείρησε από το πρωί σήμερα να εμφανίζει κλίμα δήθεν μαζικής συμμετοχής των εκπαιδευτικών στη διαδικασία, ωστόσο τα ποσοστά αποχής έφτασαν το 90% και το 95%, δείχνοντας ότι οι εκπαιδευτικοί δεν νομιμοποίησαν αυτές τις εκλογές που πραξικοπηματικά θέλησε να επιβάλλει η κυβέρνηση για σήμερα, με ηλεκτρονική ψηφοφορία και με ψηφοδέλτια που οι παρατάξεις τα είχαν αποσύρει.

«Καληνύχτα κα Κεραμέως…», σχολιάζει μετά από αυτό το αποτέλεσμα η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ) σε σχετική ανακοίνωσή της που τονίζει: «Οι εκπαιδευτικοί ενωμένοι και συσπειρωμένοι απαντήσαμε στον κυβερνητικό αυταρχισμό. Ακυρώσαμε τις εκλογές-παρωδία για τα ΥΣ. Ο κλάδος, καθολικά, απείχε από τις ηλεκτρονικές κάλπες. Η κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο Παιδείας μετρούν σήμερα μια τεράστια συντριβή, μια μεγάλη πολιτική ήττα. Η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, μετά την απόπειρα να βάλει κάμερες στις τάξεις και να επιβάλει την τηλεαπουσία απέναντι στους μαθητές που αγωνίζονται, έφαγε τα μούτρα της για ακόμα μια φορά. Η επιλογή της υπ. Παιδείας αλλά και του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη -που πήρε επάνω του τη συγκεκριμένη επιλογή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, με στόχο να μπει χέρι στα ίδια τα σωματεία μας- βρήκε τοίχο».

Η ΑΣΕ δίνει ενδεικτικά στοιχεία για τη συμμετοχή σε ορισμένους νόμους για το ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ:

Α/θμια: Α’ Αθήνας 1,3%, Αν. Αττική 4,5%, Δ’ Αθήνας 2,9%, Κοζάνη 5%, Αργολίδα 1,5%, Χανιά 1,6%, Πειραιάς 1,5%, Αν. Αττικής 4,5%, Δυτ. Θεσσαλονίκη 9,9%, Αν. Θεσσαλονίκη 7,3%, Β’ Αθήνας 6,7%, Πρέβεζας 1,5%, Ηράκλειο 2,7%

Β/θμια: Ανατ. Αττική: 4,8%, Α’ Αθήνας: 8,7%, Δ’ Αθήνας: 6,4%, Γ’ Αθήνας: 5,6%, Θεσπρωτία: 4,2%, Τρίκαλα: 4,8%, Χαλκιδική: 7,5%, Κέρκυρα: 5,.9%, Ηράκλειο: 5,4%, Κοζάνη: 7,3%, Βοιωτία: 4,4%, Σέρρες: 1,5%, Αχαΐα: 3,6%, Χανιά: 4,5%, Καρδίτσα: 4,6%, Φθιώτιδα: 5,4%.

Και η ΑΣΕ συνεχίζει στην ανακοίνωσή της: «Παρά το “εντέλλεσθε” της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και τον πραξικοπηματικό τρόπο της εκλογικής διαδικασίας, παρά το διορισμό των εφορευτικών επιτροπών χωρίς τη θέληση τους, κόντρα στον απεργοσπαστικό μηχανισμό που κινητοποιήθηκε μέχρι την τελευταία στιγμή οι εκπαιδευτικοί σταθήκαμε με ψηλά το κεφάλι.

Οι θλιβερές εξαιρέσεις ορισμένων υποψήφιων, συγκεκριμένων παρατάξεων, οι οποίοι κόντρα στην ομόθυμη θέληση του κλάδου επιδίωξαν να μαζέψουν ψήφους για την “καρέκλα” και να στηρίξουν τους χρεοκοπημένους κυβερνητικούς σχεδιασμούς περνούν σε δεύτερη μοίρα και δεν μπορούν να επισκιάσουν τη μεγάλη νίκη των εκπαιδευτικών. Ο κλάδος έχει τη δύναμη και θα βρει τον τρόπο να τους απομονώσει.

Η σημερινή νίκη των εκπαιδευτικών δίνει δύναμη σε όλους τους εργαζόμενους

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε νου και κρίση. Υπερασπιστήκαμε σήμερα, με τη μαζική μας αποχή, το δικαίωμά μας να δρούμε και να σκεφτόμαστε ελεύθερα, να επιλέγουμε εμείς τον τρόπο εκλογής των αντιπροσώπων μας. Υπερασπιστήκαμε τα σωματεία μας από την κυβερνητική παρέμβαση, τον κρατικό έλεγχο και τη νοθεία. Από αυτή τη διαδικασία αποδείξαμε με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο ότι όταν θέλουν οι εργαζόμενοι μπορούν να επιβάλουν το δίκιο τους, να κουρελιάσουν τους σχεδιασμούς κάθε κυβέρνησης. Αυτή η μάχη είναι παρακαταθήκη για το μέλλον.

Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ακυρώσαμε κάθε προσπάθεια να εισαχθούν τέτοιες νόθες διαδικασίες στα σωματεία μας, συνολικά στο υπόλοιπο Δημόσιο.

Στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που ζούμε, όπως ενωμένοι απαντήσαμε στις εκλογές-παρωδία, ενωμένοι και πιο αποφασιστικά, με βαθιά γνώση της δύναμης που έχουμε, συνεχίζουμε τον αγώνα για υγεία – μόρφωση – δουλειά με δικαιώματα.

Συνεχίζουμε τον μαζικό αγώνα για να επιβάλουμε lockdown στην αντιλαϊκή πολιτική:

Τρίτη 10 Νοέμβρη 14.00 στη συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας για μέτρα προστασίας στα σχολεία, ουσιαστική μόρφωση για όλα τα παιδιά!

Πέμπτη 26 Νοέμβρη όλοι στην Πανεργατική απεργία!»

Πηγή: 902.gr