Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Οι εργαζόμενοι στην Cosco δεν κάνουν πίσω! Με δυναμική παρέμβαση στο υπ. Ναυτιλίας απαίτησαν τα δίκαια αιτήματά τους

Με δυναμική παρέμβαση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη οι απεργοί εργαζόμενοι της COSCO έθεσαν το πλαίσιο των δίκαιων αιτημάτων τους, απαιτώντας την ικανοποίησή του.
Οι απεργοί έφτασαν με μοτοπορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας το πρωί όπου και συγκεντρώθηκαν. Νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στο ΣΕΜΠΟ στο Ικόνιο, στο πλαίσιο της νέας 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν.

Την προκλητική άρνηση του υπουργού Ναυτιλίας να πάρει θέση στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της COSCO εισέπραξε το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό, στο πλαίσιο συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας.Κίνα China Cosco

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης, θέλοντας να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, προκλητικά αρνήθηκε να πάρει θέση στο πλαίσιο αιτημάτων για μέτρα προστασίας και ελέγχων, παραπέμποντας στα συναρμόδια υπουργεία.

Το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ, κατά τη συνάντηση ανέπτυξε το πλαίσιο αιτημάτων και σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει πολιτική ευθύνη για τη νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατάθεσε η εργοδοσία της COSCO προκειμένου να κηρυχθεί η σημερινή νέα 24ωρη απεργία των εργαζομένων παράνομη και καταχρηστική και ζήτησε την παρέμβαση της κυβέρνησης.

Παράλληλα το Σωματείο επεσήμανε ότι είναι πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης ότι το γεγονός πως δεν υπάρχουν επί της ουσίας ελεγκτικοί μηχανισμοί στο λιμάνι και συνολικά στον Πειραιά, αφού οι Επιθεωρήσεις Εργασίας και το ΚΕΠΕΚ (Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου) έχουν αποδεκατιστεί.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας τονίζοντας ότι οι εργαζόμενο δεν κάνουν πίσω αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Cosco αιτήματα

Οι εργαζόμενοι της COSCO διεκδικούν:

  • Οι ομάδες σε κάθε πόστο να αποτελούνται από 6 εργαζόμενους και όχι από 4
  • Να σταματήσουν οι κόντρα βάρδιες που εξουθενώνουν τους εργάτες.
  • Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης.
  • Να συσταθεί Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζόμενους και μέλη του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ.
  • Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα συμπεριλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους. 

Την ίδια ώρα
Νέα προσπάθεια να «χτυπηθεί» η απεργία

Κατατέθηκαν ασφαλιστικά μέτρα για να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική

Να «χτυπηθεί» η απεργία των εργαζομένων που θρηνούν συνάδελφό τους σε εργοδοτικό έγκλημα επιχειρεί ξανά η εργοδοσίας της COSCO που κατέθεσε νέα ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η σημερινή 24ωρη απεργία.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΈΤΡΑ

Πριν ακόμα θάψουν το νεκρό συνάδελφό τους, σέρνονται στα δικαστήρια και πάλι οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους προκειμένου να γυρίζουν σώοι και αρτιμελείς μετά τη δουλειά στο σπίτι τους.

Η προηγούμενη προσπάθεια να κηρυχθεί παράνομη η απεργία των εργαζομένων απέτυχε παταγωδώς καθώς η αγωγή που κατατέθηκε χθες από την εταιρεία «D-Port» απορρίφθηκε ως άκυρη.

Ενώ εργοδοσία και κυβέρνηση να προσπαθούν να «χτυπήσουν» τον απεργιακό αγώνα, μεγαλώνει το κύμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους στην COSCO από συνδικάτα και φορείς εντός και εκτός των συνόρων. Αυτό κατέδειξε και το μεγάλο παναττικό συλλαλητήριο που έγινε χθες στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων.

Όχι άλλος νεκρός για τα κέρδη της COSCO

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ τονίζει ότι ενώ η COSCO «αρνείται πεισματικά να λάβει μέτρα για την υγεία, την ασφάλεια και τη ζωή των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή εκβιάζει το ΔΣ και τους εργαζόμενους με απόλυση, τρέχει στα δικαστήρια με απαράδεκτους, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τη μνήμη του νεκρού συναδέλφου μας». 

Τα δίκαια αιτήματά τους θέτουν στη συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας

Τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην COSCO θέτει το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ στον υπουργό Ναυτιλίας με τον οποίο συναντάται, ενώ συνεχίζεται η συγκέντρωση έξω από το υπουργείο.

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι συνεχίζουν τον αγώνα τους με νέα 24ωρη απεργία σήμερα, απαιτούν από το υπουργείο να διαλευκανθούν τα αίτια του πρόσφατου εργοδοτικού εγκλήματος. Στο πλευρό τους βρίσκεται και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. 

Υπό την δαμόκλειο σπάθη νέας αίτησης ασφαλιστικών μέτρων από την πλευρά της εργοδοσίας της COSCO, προκειμένου η σημερινή νέα 24ωρη απεργία των εργαζομένων της εταιρείας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική.