• [ Δικοί σου εχθροί, δικοί μου εχθροί /του σκεφτόμενου ανθρώπου είναι εχθροί]
Facebooktwitterrssyoutube

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέες κυρώσεις στη Βενεζουέλα

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ βρίσκεται πιο κοντά στη λήψη απόφασης για την επιβολή κυρώσεων στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας, δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του σε πέντε κράτη της Λατινικής Αμερικής. Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρντμεντ διευκρίνισε πως ενημέρωσε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τις εξελίξεις. «Είπε ”ξέρω πως δεν το ήθελες αυτό στο παρελθόν”, κι εγώ απάντησα ”νομίζω τα πράγματα έχουν αλλάξει”. Επομένως,
θα του θέσουμε το θέμα και θα τον αφήσουμε να πάρει εκείνος μια απόφαση», ανέφερε ο Τίλερσον, που τις προηγούμενες μέρες είχε για την αξία του αναχρονιστικού «δόγματος Μονρόε» του 1863, που θεωρούσε τη Λατινική Αμερική κάτι σαν «πίσω αυλή» των ΗΠΑ, και επιπλέον σημείωσε:«Στην ιστορία της Βενεζουέλας και της Λατινικής Αμερικής ο στρατός είναι συχνά παράγοντας αλλαγής όταν τα πράγματα πάνε τόσο άσχημα και η ηγεσία δεν μπορεί να υπηρετεί το λαό».

Πάντως το Καράκας ανακοίνωσε ότι οι προεδρικές εκλογές θα γίνουν στις 22 του Απρίλη, με τον Μαδούρο να επαναδιεκδικείτην προεδρία.