Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι ΗΠΑ οπλίζουν το κράτος — δολοφόνο: Με αμερικανικά όπλα η σφαγή των αμάχων στη Ράφα _ΦΩΤΟ

 

Η ενεργός συμμετοχή των ΗΠΑ στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, στοιχειοθετείται ακόμη και από αμερικανικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα του CNN που επικαλείται ειδικούς στρατιωτικούς αναλυτές, αποδεικνύει ότι πυρομαχικά που κατασκευάστηκαν στις ΗΠΑ ήταν αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στο φονικό ισραηλινό χτύπημα σε καταυλισμό αμάχων στη Ράφα την Κυριακή.

Το CNN εξέτασε βίντεο που απεικονίζουν τη σφαγή στη Ράφα, επιβεβαιώνοντας αρχικά, μέσω της μεθόδου του γεωεντοπισμού, ότι όντως πρόκειται για αυθεντικά βίντεο από το χτύπημα στον καταυλισμό που είναι γνωστός ως «Κουβέιτ Peace Camp 1».

Εν συνεχεία, τέσσερις ειδικοί σε εκρηκτικά όπλα που εξέτασαν το βίντεο για λογαριασμό του CNN, επιβεβαίωσαν ότι εικονίζεται η ουρά ενός αμερικανικής κατασκευής οπλικού συστήματος μικρής διαμέτρου, του GBU-39.

Θραύσμα του GBU-39

Θραύσμα του GBU-39

 

Από την πλευρά του, ο Τρέβορ Μπολ, πρώην στέλεχος της ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών του αμερικανικού στρατού, επιβεβαίωσε επίσης ότι το θραύσμα προερχόταν από ένα GBU-39. «Είδα το τμήμα ενεργοποίησης της ουράς και αμέσως κατάλαβα ότι ήταν μία από τις παραλλαγές SDB/GBU-39», δήλωσε.

Οι σειριακοί αριθμοί στα υπολείμματα των πυρομαχικών ταίριαζαν επίσης με εκείνους ενός κατασκευαστή ανταλλακτικών GBU-39 με έδρα την Καλιφόρνια – υποδεικνύοντας περισσότερα στοιχεία ότι οι βόμβες κατασκευάζονταν στις ΗΠΑ.

 

Σύμφωνα με τον ειδικό σε εκρηκτικά όπλα, Κρις Κόμπ-Σμιθ, το GBU-39, το οποίο κατασκευάζεται από την αμερικανική Boeing, είναι ένα πυρομαχικό υψηλής ακρίβειας «σχεδιασμένο για να επιτίθεται σε στρατηγικά σημαντικούς σημειακούς στόχους» και έχει «χαμηλές παράπλευρες ζημιές».

Φυσικά, οι άμαχοι που σφαγιάστηκαν στη Γάζα δεν ήταν «παράπλευρες απώλειες», αλλά ο κύριος στόχος των δολοφονικών ισραηλινών επιθέσεων που διαπράττει γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας.

Άλλοι δύο ειδικοί σε εκρηκτικά όπλα – ο Ρίτσαρντ Γουίρ και ο Κρις Λίνκολν Τζόουνς επίσης αναγνώρισαν ότι το θραύσμα που εικονιζόταν στο βίντεο ήταν μέρος ενός GBU- 39, αν και δεν μπόρεσαν να σχολιάσουν την παραλλαγή που χρησιμοποιήθηκε.

Κύριος προμηθευτής όπλων του Ισραήλ οι ΗΠΑ

Χωρίς να μειώνεται φυσικά η αξία της απόδειξης, η αλήθεια είναι ότι το CNN δεν «ανακάλυψε την Αμερική». Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI), οι ΗΠΑ είναι εδώ και καιρό ο μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στο Ισραήλ, και αυτή η υποστήριξη συνεχίστηκε παρά την αυξανόμενη πολιτική πίεση στην κυβέρνηση Μπάιντεν για την επίθεση στη Γάζα.

Άλλωστε μόλις τον περασμένο μήνα, ο Μπάιντεν υπέγραψε τον νόμο που περιελάμβανε στρατιωτική βοήθεια αξίας 15 δισεκ. δολαρίων στο Ισραήλ.

Εξάλλου, είναι πρόσφατη άλλη μία τρανταχτή απόδειξη ότι οι ΗΠΑ αποτελούν τον μεγάλο σπόνσορα (μαζί με την ΕΕ) της γενοκτονίας των Παλαιστινίων από το κράτος-δολοφόνο, με την πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι να γράφει σε μία οβίδα του ισραηλινού πυροβολικού (πιθανότητα «δώρο» της κυβέρνησης Μπάιντεν) «τελειώστε τους»…

902.gr

Ακολουθήστε το Ατέχνως σε
Google News, Facebook και Twitter

Μοιραστείτε το: