Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν τον αληθινό «Πόλεμο των Άστρων»

 Την θλιβερή επέτειο της ρίψης της ατομικής βόμβας στο Ναγκασάκι στις 9 Αυγούστου του 1945 από τους Αμερικάνους διάλεξε ο αντιπρόεδρος Πενς να εξαγγείλει την δημιουργία Διαστημικής Δύναμης δηλώνοντας πως οι ΗΠΑ πρέπει να προετοιμαστούν για τo «επόμενο πεδίο μάχης».

-Είναι το Σχέδιο του προέδρου Τραμπ για να κυριαρχήσουμε στο διάστημα, δήλωσε ο Πενς.

Αν αυτό πραγματοποιηθεί, αφού εγκριθεί από το Κογκρέσο, η διαστημική δύναμη θα είναι έτοιμη το 2020 και θα αποτελεί το έκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων, μαζί με τον Αμερικανικό στρατό, το Ναυτικό, το Σώμα Πεζοναυτών, την Πολεμική Αεροπορία και την Ακτοφυλακή. 8 δις δολάρια για 5 χρόνια ζητάει ο Τραμπ από το Κογκρέσο για να αρχίσει την συγκρότηση.

stjärnor 2

Χρησιμοποιώντας τα λόγια του Τραμπ ο Πενς, τόνισε πως «δεν φτάνει μόνο η συμμετοχή στα Διαστημικά προγράμματα.Η Αμερική πρέπει να αποκτήσει την ηγεμονία στον χώρο. Όπως και στην ξηρά και στην θάλασσα».

-Η ιστορία αποδεικνύει ότι ειρήνη έρχεται μόνο μέσα από τη δύναμη, και στον τομέα του Διαστήματος, οι Ηνωμένες Πολιτείες με την Space Force, θα είναι αυτή η δύναμη κατά τα προσεχή έτη. Τα προγράμματα της Ρωσίας και της Κίνας στο Διάστημα καθιστούν σαφές, ότι οι αντίπαλοί μας έχουν ήδη μετατρέψει τον διαστημικό χώρο σε πολεμικό τομέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα ‘μαζευτούν φοβισμένα’ από αυτή την πρόκληση, συνεχίζει ο Πενς.

 Ιδιώτες θα ηγηθούν την συγκρότηση της Διαστημικής δύναμης

-Η Δύναμη δεν θα δημιουργηθεί από το μηδέν, αλλά θα ξεκινήσει από την αναδιοργάνωση υφιστάμενων διαστημικών προγραμμάτων και προσωπικού. Θα ήθελα αρχικά να ηγηθεί από ιδιώτες που θα ενημερώνουν άμεσα τον υπουργό άμυνας, δηλώνει ο Πένς.

Σε 15σέλιδη έκθεση προς το Κογκρέσο για την έγκριση της Διαστημικής Δύναμης αναφέρεται πως μ αυτή την δύναμη το Πεντάγωνο μπορεί να γίνει ο ρυθμιστής του Διαστήματος «σε μια νέα εποχή της διαστημικής τεχνολογίας» ώστε «να αποτρέψει και εάν είναι απαραίτητο να υποβαθμίσει, να σταματήσει, να διαταράξει, να καταστρέψει, και να χειριστεί αποτελεσματικά τον αντίπαλο για την προστασία των συμφερόντων των ΗΠΑ, των περιουσιακών στοιχείων, και του τρόπου ζωής».

Η τεχνολογία και τα όπλα που παρουσιάζονται από τον Πενς και στην έκθεση του υπουργείου άμυνας περιλαμβάνουν αντί-δορυφορικά όπλα, τα οποία θα μπορούν να απενεργοποιήσουν ή να καταστρέψουν εχθρικούς δορυφόρους. Θα περιλαμβάνει νεα τεχνολογία για στρατιωτικές επικοινωνίες, καθώς και την ενίσχυση των δυνατοτήτων των ραντάρ και GPS.

Rymden_big

Ενθουσιασμένος μόνο ο Τραμπ

Λίγο μετά από την ομιλία του Πενς ενθουσιασμένος ο Τραμπ δήλωνε στο τουίτερ την υποστήριξή του: « Διαστημική δύναμη , μέχρι τέλους».

Τον Ιούνιο, ο Πρόεδρος Τραμπ διέταξε το Πεντάγωνο να αρχίσει αμέσως η διαδικασία ανάπτυξης μιας τέτοιας δύναμης. Ωστόσο, τον Οκτώβρη του 2017, ο υπουργός άμυνας James Mattis είχε δηλώσει σε επιστολή του προς το Κογκρέσο ότι αυτός δεν επικροτεί την ιδέα, επικαλούμενος ανησυχίες για τον στρατιωτικό προϋπολογισμό.

-Ήμουν αντίθετος με τη δημιουργία μιας νέας στρατιωτικής υπηρεσίας και μιας νέας οργάνωσης σε μια στιγμή που είμαστε επικεντρωμένοι να μειώσουμε λειτουργικές δαπάνες και να αναπτύξουμε άλλες πολεμικές λειτουργίες, έγραφε στην επιστολή του.

Ο λοχαγός Mark Kelly, πρώην αστροναύτης της NASA επέκρινε την ιδέα, αποκαλώντας την, σπάταλη και περιττή ενέργεια, επειδή η υπάρχουσα Διαστημική Υπηρεσία της Πολεμικής Αεροπορίας, κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά.

-Δεν έχει νόημα να οικοδομήσουμε ένα εντελώς νέο επίπεδο γραφειοκρατίας σε ένα σύστημα απίστευτα γραφειοκρατικό, δηλώνει ο Kelly στο MSNBC .Το μόνο πρόσωπο που έχω ακούσει να λέει ότι αυτό είναι μια φανταστική ιδέα είναι ο αρχηγός, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Όλοι οι άλλοι λένε πως είναι περιττό, είναι σπατάλη, συνεχίζει.

Η ουσία όλων αυτών των εξαγγελιών, ακόμη κιαν υπάρχουν εσωτερικές διαφωνίες είναι η μεταφορά της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης στο διάστημα γεγονός που εγγυμονεί τεράστιους κίνδυνους για όλη την ανθρωπότητα, που μάλλον δεν ενδιαφέρουν την ηγεσία της Αμερικής και ταυτόχρονα η δημιουργία νέου τομέα για καινούργιες μπίζνες των μονοπωλίων. Οι ΗΠΑ γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την συμφωνία για την χρήση του Διαστήματος μόνο για ειρηνικούς σκοπούς κι ας είναι μέλος της Συνθήκης επί των Αρχών. Ο κυνικός τρόπος που χρησιμοποιεί η ηγεσία των ΗΠΑ για την εξόντωση όσων απειλούν με πρόσχημα ” την προστασία των συμφερόντων των ΗΠΑ, των περιουσιακών στοιχείων, και του τρόπου ζωής”, χωρίς να κατονομάζει, δείχνει για μια ακόμη φορά το αληθινό της πρόσωπο. Ένα πρόσωπο που μόνο συμφορές επιφυλάσσει στην ανθρωπότητα. Ένα πρόσωπο που η ανθρωπότητα πρέπει να απαλλαγεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία