Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Οι ΗΠΑ στερούν την Κούβα από νοσοκομειακούς αναπνευστήρες 

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

Άλλο ένα έγκλημα των ΗΠΑ σε βάρος του λαού της Κούβας. 

Η Κουβανέζικη εταιρεία Medicuba, υπεύθυνη για τις εξαγωγές και εισαγωγές φαρμάκων στην Κούβα πληροφορήθηκε από τις μέχρι πρότινος Ελβετικές εταιρείες φαρμακευτικού υλικού ITM Medical και Autronic πως διακόπτουν όλες τις εμπορικές τους σχέσεις μαζί της.

Ο λόγος είναι επειδή αγοράστηκαν από την Αμερικάνικη εταιρεία  Vyaire Medical Inc, με έδρα το Illinois.

Αυτό σημαίνει στην πράξη πως ο Κουβανέζικος λαός λόγω του εμπάργκο στερείται την προμήθεια νοσοκομειακών αναπνευστήρων που η Κούβα αγόραζε από τις Ελβετικές εταιρείες. Στερεί το απάνθρωπο εμπάργκο απαραίτητο εξοπλισμό για ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Οι εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας και του ΟΗΕ για παγκόσμια συνεργασία και αλληλεγγύη τις ημέρες της πανδημίας δεν συγκινούν την εχθρότητα και την εκδικητική στάση των ΗΠΑ.

Η ίδια η συμμετοχή της Κούβας σε 59 χώρες με γιατρούς και εξοπλισμό και η αποστολή σε 20 δοκιμαζόμενες από Convd-19 χώρες όπως η Ιταλία και Ισπανία δεν αλλάζουν την ιμπεριαλιστική συμπεριφορά των ΗΠΑ απέναντι στην ηρωική χώρα του Φιντέλ. Είναι καιρός και οι κυβερνήσεις των χωρών που ευεργετούνται από την αλληλεγγύη της Κούβας να πάρουν θέση. Οι λαοί όλου του κόσμου πρέπει να εντείνουν τις φωνές τους για την κατάργηση του εμπάργκο. Είναι θέμα ζωής.

Πηγή Cubadebate 200411