Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Οι λωτοφάγοι και τα γουρούνια της Κίρκης

Γράφει ο Στέλιος Κανάκης //

Πείνα, ανεργία, αναξιοπρέπεια, κοροϊδία, ξεπεσμός, εξευτελισμός. Τα γουρούνια που κουβάλησε, το αποδέλοιπο της αστικής τάξης, να τον υποδεχτούν κι η λωτοφάγα μάζα.

Και τα κοινωνικά σκουπίδια, οι άθλιοι αλητογενίτσαροι, οι πρώην, που το ’91 βάφτιζαν την ανυπαρξία τους τέλος των ιδεολογιών. Τα έρποντα εκφασισμένα ράκη της αήθειας, της ανυποληψίας, της υποθήκευσης και των παιδιών τους ακόμη, που πέρασαν και δεν ακούμπησαν στο μεγαλείο της ταξικής συνειδητοποίησης, των αξιών, των ιδεών, των ιδανικών. Θλιβερά υπερήλικα σκουπίδια σήμερα, που το οσονούπω βιολογικό τους τέλος, θα ξεβρομίσει κατά τι τον περίγυρο.

Το χοιροστάσιο του καπιταλιστικού ξεπεσμού, το σφαγείο των άβουλων, αδύναμων κι εκμαυλισμένων. Των πεινασμένων, αμόρφωτων, ξεδοντιασμένων, υποταγμένων φουκαράδων, γονυπετών και ερπόντων. Που τους αυτοκτονούν, τους δολοφονούν στα παρατημένα νοσοκομεία, τους πνίγουν, τους καίνε. Αυτή είναι η τρομακτική Γκόθαμ των θυτών, η «Πόλις» των ξεπουλημένων και των υποταγμένων. Το σφαγείο του καπιταλισμού που εκόντες άκοντες πνιγόμαστε στα βρομόνερά του και στο δικό μας αίμα.

Κι «…έτσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ
στην κώχη τούτη την μικρή, σ’ όλην την γη την χάλασες»*.

* Η Πόλις, Κ. Π. Καβάφης

_______________________________________________________________________________________________________

Στέλιος Κανάκης Διδάσκει στην επαγγελματική εκπαίδευση και παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο του βιβλίου. Έχει γράψει, υπό μορφή ημερολογίων τα «Με τη μουσική του κόσμου», «Οι μουσικοί του κόσμου» και «Δώδεκα μήνες συνθέτες».  Επίσης το «Ιερές Βλακείες» Εμπειρία Εκδοτική 1η και 2η έκδοση – Εκδόσεις Εντύποις 3η και 4η και το «Η Αγρία Γραφή» Εκδόσεις ΚΨΜ.
[email protected] Facebook: Stelios Kanakis /ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ