Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Οι Ναζί στη φυλακή: Πλήθος λαού στη μεγάλη αντιφασιστική συναυλία στο Σύνταγμα (VIDEO)

Με μια μεγάλη συναυλία στην πλατεία Συντάγματος ολοκληρώθηκε η σημερινή αντιφασιστική πορεία της Αθήνας.

Η πορεία που ξεκίνησε νωρίτερα από την Ομόνοια, διέσχισε την οδό Αθηνάς, την Ερμού και τους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, φθάνοντας στο Σύνταγμα. Η πορεία προκάλεσε το ενδιαφέρον του κόσμου που βρισκόταν στον δρόμο οι οποίοι έπαιρναν τις ανακοινώσεις που μοίραζαν τα μέλη των συνδικάτων.  Όπως και οι υπάλληλοι των εμπορικών καταστημάτων που έβγαιναν από τα καταστήματα προκειμένου να δουν την πορεία.

syntagma 1 syntagma 2 syntagma 3

«Φασίστες τσιράκια των εργοδοτών, πίσω στα λαγούμια σας θα σας ρίξει η πάλη των εργατών», έγραφε το πανό της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας στο Σύνταγμα. Ενώ παίρνοντας τη σκυτάλη, το πανό του Συνδικάτου Τύπου – Χάρτου έγραφε «Τον καπιταλισμό και τους φασίστες στο βούρκο της ιστορίας». Ταυτόχρονα στο πανό του Κλαδικού Συνδικάτου Ενέργειας ήταν γραμμένη η φράση: «καταδίκη του φασισμού, των δολοφόνων ναζί».

syntagma 5

Μόλις τελείωσαν οι ομιλίες στη μεγάλη αντιφασιστική συναυλία κρατήθηκε eνός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Αμέσως μετά στην εξέδρα αναρτήθηκε πανό με το πρόσωπο του Παύλου Φύσσα και τους στίχους «Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ», με την πλατεία να δονείται για μία ακόμη φορά από το σύνθημα «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί»!

syntagma 4

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ήταν όταν η Μάγδα Φύσσα πλησίασε το πανό, που απεικόνιζε τη μορφή του δολοφονημένου της γιου…

syntagma magda fussa

che guevara 008