• [Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί/με μάτι αριστερό το βλέπω./Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί,/οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι (Κ. Βάρναλης)]
Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Οι σκύλοι καταστρέφουν τις κολόνες στην Σουηδία

Πριν λίγο καιρό  έπεσε μια μεταλλική κολόνα φωτισμού στο κέντρο της πόλης Γιέβλε της Σουηδίας και παραλίγο να χτυπήσει διερχόμενο πατέρα με τα δύο μικρά παιδιά του! Αμέσως ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια της πτώσης που έδειξε πως η κολόνα ήταν σκουριασμένη και “φαγωμένη” από μέσα.

Το πόρισμα συμπληρώνει πως φταίνε τα σκυλιά του παρακείμενου σταθμού φύλαξης. Κατουράνε τις κολόνες και η αμμωνία που περιέχεται στα ούρα τους περνάει από το γαλβάνισμα ή πηγαίνει πιο βαθιά στο έδαφος και “τρώει” τις κολόνες από μέσα!

Έγιναν συστάσεις στους υπεύθυνους αλλά σκυλιά είναι, αν δεν κατουρήσουν σε κολόνες πού στο καλό να κατουρήσουν. Έτσι πήρε απόφαση ο Δήμος να περάσει με λάκα όλες τις κολώνες του Δήμου έως και μισό μέτρο βάθος μέσα στο έδαφος ώστε να μην διαβρώνεται το ίδιο εύκολα η κολόνα και να συνεχίσουν να ανακουφίζονται οι σκύλοι όπως έχουν μάθει εδώ και από πάντα όπως στην φωτογραφία. 

Συμπέρασμα: η διάβρωση συνήθως ξεκινάει πάντα υπόγεια και άρα η λάκα πρέπει να μπαίνει σε μεγάλο βάθος για να μας προστατεύσει..