Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι συνταξιούχοι στους δρόμους με συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα σε όλη την Ελλάδα!

Σε εξέλιξη η παναθηναϊκή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος με πορεία στο μέγαρο Μαξίμου

(για συνάντηση με τον πρωθυπουργό –λένε «που ακόμη περιμένουμε το ραντεβού που μας έχουν υποσχεθεί)

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε στο ακέραιο όσα αδίκως μας έχουν αφαιρεθεί, με τη δουλειά μας τα έχουμε πληρώσει και σήμερα είναι αναγκαία για να ζήσουμε με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες

  • Προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών, δημιουργία ΜΕΘ, και επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας
  • Να αποδοθεί σε όλους τους συνταξιούχους η 13η και 14η σύνταξη, με αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με ταυτόχρονη μείωση των τιμών στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης
  • Να μας αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020-2021.
  • Να μας αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες, επικουρικές συντάξεις και για την 13η και 14η σύνταξη αφορολόγητα αφού αυτά αποδίδονται μετά από χρόνια άτοκα

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ – OAEE – ΙΚΑ – ΕΣΤΑΜΕΔΕΑΝΑΚΟΙΝΩΣH ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι συναδέλφισσες.
Καμία επανάπαυση!

Ετοιμάζουν νέα αντιλαϊκά μέτρα για εμάς για τα παιδιά μας, που τα ντύνουν με ωραία λόγια. Ήδη έχουμε γίνει μάρτυρες των αντεργατικών, αντιλαϊκών νόμων που ψηφίσθηκαν μέσα στην πανδημία από την κυβέρνηση για να προστεθούν σε αυτούς που είχαν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Οι εντολές των επιχειρηματικών ομίλων είναι να συνεχίσουν σε αυτή την πορεία και δεν θα σταματήσουν αν εμείς δεν τους σταματήσουμε. Γι ́αυτό με κάθε τρόπο προσπαθούν να εμποδίσουν και να πνίξουν κάθε διεκδικητική  και αγωνιστική φωνή.

Θεωρούμε επίσης απαράδεκτο το γεγονός, την στιγμή που όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή,  που  έφθασαν την μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων να παίρνει συντάξεις που δεν φθάνουν για τις 15ημέρες του μήνα, να έρχονται και να πετούν στην χάση και την φέξη, κάποιο αντίδωρο όπως αυτό των 250€ που πρόσφατα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.
Κάνουμε καθαρό στους πάντες ότι με φιλοδωρήματα δεν μας κοροϊδεύετε, αγωνιζόμαστε απαιτούμε και διεκδικούμε ότι άδικα μας έχετε αφαιρέσει.

Παίρνουν όμως τις απαντήσεις που τους αξίζουν από τους συνταξιούχους αλλά και από τους αγώνες που έδωσαν τα παιδιά μας, η νέα βάρδια της εργατικής τάξης απέναντι σε επιχειρηματικούς κολοσσούς παγκοσμίου μεγέθους με θετικό αποτέλεσμα.

Οι απόμαχοι της δουλειάς, αλλά όχι της ζωής και του αγώνα, δίνουμε για μια ακόμη φορά το αγωνιστικό μας παρόν και θα συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο, αφού γνωρίζουμε πως ό,τι μέχρι σήμερα καταφέραμε να αποκρούσουμε να καθυστερήσουμε αλλά και να κερδίσουμε, είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας. Θα κερδίσουμε  και θα λύσουμε προβλήματα μόνο με μαζική συμμετοχή και την πύκνωση των γραμμών μας στους αγώνες.

Όλοι λοιπόν ξανά και ξανά στο ιερό πεζοδρόμιο, στις αγωνιστικές  συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που τα σωματεία μας θα οργανώσουν σε κάθε γωνιά της χώρα μας στις 14 του Δεκέμβρη, και στην μεγάλη συγκέντρωση της Αττικής στην Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία προς τομέγαρο Μαξίμου στον πρωθυπουργό.

PDF Logo

Ανακοίνωση Εκδήλωσης Συνταξιούχων 14.12.21

 

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ
ΑΜΝΗΣΙΑ-ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ,
ΟΥΤΕ ΚΟΡΟΪΔΙΑ
ΚΑΙ ΠΕΔΙΟ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ
ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΜΑΣ ΠΗΡΑΤΕ ΠΟΛΛΑ

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗΑΓΩΝΑ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΑΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ

Απαιτούμε άμεσες λύσεις

Μετάβαση στο περιεχόμενο