Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Οι υποκριτικές ανησυχίες ΗΠΑ και ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα αξιοποιούνται ως εργαλείο ενάντια στην Κούβα

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ευρωβουλευτές ΚΚΕ

Παρέμβαση στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο με θέμα «Κούβα, η περίπτωση του Χοσέ Ντανιέλ Φερέρ» έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«O Χοσέ Ντανιέλ Φερέρ, που επιχειρείτε με ψήφισμα να ηρωοποιήσετε, είναι επικεφαλής της αποκαλούμενης “Πατριωτικής Ενωσης της Κούβας” (UNPACU), της πιο δραστήριας οργάνωσης αντεπαναστατών στη χώρα. Συνελήφθη από τις κουβανικές αρχές μετά από καταγγελία πολίτη ότι μαζί με άλλους τρεις ομοϊδεάτες του τον ξυλοκόπησαν βαριά, με αποτέλεσμα να χρειαστεί νοσηλεία.

✔️  Τα περί κακοποίησης, ανεπαρκούς ποσότητας τροφής κ.λπ. είναι ψέματα που κατασκευάζουν η κυβέρνηση των ΗΠΑ και η πρεσβεία τους στην Αβάνα, με στόχο να εμφανίσει τα ανδρείκελά της ως θύματα.

✔️  Ο Φερέρ είναι άλλος ένας περισσότερο αναγνωρίσιμος στα επιτελεία ΗΠΑ και ΕΕ παρά στη χώρα του και τον κουβανικό λαό.

Καταγγέλλουμε την ευρωενωσιακής κοπής “βιομηχανία” επιλεκτικής προστασίας δήθεν “ακτιβιστών”, τις a la carte υποκριτικές ανησυχίες της ΕΕ περί καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που αποτελούν γνώριμο εργαλείο για την πιο αποτελεσματική διείσδυση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων σε τρίτες χώρες, ιδιαίτερα όταν αυτές δεν έχουν κυβερνήσεις της προτίμησης της ΕΕ ή κρατών – μελών της».