Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι φίλοι της ΕΠΟΝ τίμησαν τον Επονίτη στιχουργό Κώστα Βίρβο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΠΟΝΙΤΗ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟ ΚΩΣΤΑ ΒΙΡΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ «ΚΑΤΑΧΝΙΑ»,
ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΕΟΝΤΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΑΦΕ,
ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΡΙΣΤΑΛ ΣΙΤΙ, ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22.2.2016,

Virvos2

Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου, απόψε, στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ), στο ξενοδοχείο Κρίσταλ Σίτι, στο Μεταξουργείο.
ΕΠΟΝίτες, απόγονοι Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και φίλοι της ΕΠΟΝ κατέκλυσαν τη μεγάλη αίθουσα του ημιορόφου του ενλόγω ξενοδοχείου και παρακολούθησαν με συγκίνηση μια θαυμάσια εκδήλωση, της οποίας την ευθύνη είχε το Δ.Σ. και η άξια Πρόεδρός τους, Γεωργία Μαχαίρα, η οποία ήταν και η κεντρική ομιλήτρια. Η Γ. Μαχαίρα αναφέρθηκε στο έργο του τιμώμενου Επονίτη και σημαντικού στιχουργού Κώστα Βίρβου (1926-2015), στο έργο “Καταχνιά”, καθώς και στο έργο, επίσης, του σπουδαίου μας αγωνιστή μουσικού Χρήστου Λεοντή, συνδημιουργού της “Καταχνιάς”.

Virvos1
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τραγούδια της ΕΠΟΝ και της Εθνικής Αντίστασης από τη χορωδία της ΠΕΑΦΕ, που μαέστρος της και ψυχή της είναι ο αειθαλής και αιώνιος ΕΠΟΝίτης και θαυμάσιος τραγουδιστής Διονύσης Χριστακόπουλος.
Ακολούθησε η ανάγνωση κειμένων του Κώστα Βίρβου από την “Καταχνιά”, ενώ ακούστηκαν από ηλεκτρονικό μέσο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του Χρ. Λεοντή, από την “Καταχνιά”, σε στίχους Κώστα Βίρβου.
Τα κείμενα διάβασαν οι: Γεωργία Μαχαίρα, Αλέκος Μαρτζούκος, Νίκος Ιωσήπου και Θανάσης Ν. Καραγιάννης.
Τη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο Κώστας Δ. Χριστακόπουλος.

Virvos4

.

Ρεπορτάζ Θ.Ν.Κ