Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Οι φοιτητές έσπασαν τις προσχηματικές απαγορεύσεις – Η κυβέρνηση ενοχλημένη καταφεύγει σε άθλια προπαγάνδα

Το δάχτυλο σε όσους διεκδικούν ανοιχτά σχολεία και Πανεπιστήμια με ασφάλεια, δηλαδή το ακριβώς αντίθετο από αυτό που κάνει η κυβέρνηση η οποία αντιμετωπίζει ως «περιττό κόστος» τα μέτρα προστασίας, κούνησε προκλητικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρ. Ταραντίλης, επιστρατεύοντας μια αισχρή προπαγάνδα ενάντια στις μεγάλες πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις.

Αφού ισχυρίστηκε πως «είναι αυτονόητο» ότι η κυβέρνηση «σέβεται πλήρως το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι», αυτό που κατάργησε με τις αστυνομικές απαγορεύσεις για τις συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων και με άλλες νομοθετικές παρεμβάσεις, ο Χρ. Ταραντίλης δήλωσε πως «είναι επίσης όμως αυτονόητο και δεδομένο ότι πρέπει να προστατευθεί η δημόσια υγεία», την οποία η κυβέρνηση επικαλείται αλα καρτ μόνο όταν είναι να επιβάλει κατασταλτικά μέτρα ή να πετάξει από πάνω της τις εγκληματικές ευθύνες που έχει για την διαχείριση της πανδημίας.

Με εμφανή την ενόχληση της κυβέρνησης από την μεγάλη μαζικότητα των σημερινών συλλαλητηρίων που έδειξαν ότι το λαϊκό κίνημα μπορεί να αχρηστεύσει την καταστολή και τον αυταρχισμό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως «για τις σημερινές αδιανόητες εικόνες συγχρωτισμού στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο φέρουν ευθύνη όσοι επενδύουν σε μια τεχνητή όξυνση, αδιαφορώντας προκλητικά τους υγειονομικούς κινδύνους», προσθέτοντας πως «είναι οι ίδιοι άλλωστε που καταγγέλλουν συνέχεια την κυβέρνηση για κάθε μέτρο που λαμβάνει».

Φυσικά, για την κυβέρνηση ο κορονοϊός «κολλάει» μόνο στα συλλαλητήρια, αλλά δεν «κολλάει» στις σχολικές αίθουσες – κλουβιά των 27 και περισσότερων μαθητών που στοιβάζονται ανά τάξη! Φυσικά, τα εμπορικά κέντρα μπορούν να είναι ανοιχτά, αλλά όχι τα πανεπιστήμια!

Πηγή: 902.gr

ΚΝΕ: Οι φοιτητές έσπασαν τις προσχηματικές απαγορεύσεις της κυβέρνησης στην πράξη!

«Οι φοιτητές έσπασαν τις προσχηματικές απαγορεύσεις της κυβέρνησης στην πράξη!», τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή του για τις σημερινές μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Παιδεία.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το τράνταγμα που ένιωσε σήμερα η κυβέρνηση με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των φοιτητών σε όλη την Ελλάδα θα εξελιχθεί σε πραγματικό σεισμό, αν δεν πάρει πίσω το καταδικασμένο στις συνειδήσεις των φοιτητών “νομοσχέδιο-ζόμπι” των Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, που εντείνει την καταστολή, υπονομεύει τις ανάγκες τους και βάζει νέους φραγμούς στην εκπαίδευση.

Οι χιλιάδες φοιτητές που βγήκαν σήμερα στους δρόμους, εκφράζοντας την αγανάκτηση μιας ολόκληρης γενιάς για το λουκέτο διαρκείας στα Πανεπιστήμια και τα κυβερνητικά σχέδια καταστολής, απέδειξαν ότι έχουν τη δύναμη να επιβάλουν το δίκιο τους, σπάζοντας τις απαράδεκτες απαγορεύσεις της κυβέρνησης στην πράξη.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ θα συνεχίσουν να πρωτοστατούν σ’ αυτόν τον αγώνα, για ένα Πανεπιστήμιο ανοιχτό, δημόσιο και δωρεάν, ακαδημαϊκής ελευθερίας και έρευνας προς όφελος του λαού».

***

Μαζικότατο, δυναμικό, γεμάτο παλμό, το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που έγινε σήμερα στην Αθήνα, έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στις κυβερνητικές απαγορεύσεις των συναθροίσεων, μήνυμα ενάντια στην καταστολή που η κυβέρνηση εντείνει και στα ΑΕΙ με το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, διατράνωσε την απαίτηση να ανοίξουν τα σχολεία και οι σχολές με ασφάλεια.

Σκέψεις γυναικών, της Μαρίας Παπαϊωαννίδου