Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Οι φον Δημητράκηδες του ΓΕΣ

Γράφει ο Στέλιος Κανάκης //

Ο Έριχ φον Μάνσταϊν ήταν στρατάρχης των ΝΑΖΙ. Οπαδός της «καμένης γης» αποδεδειγμένα. Μαζί με τους ομοίους του ισοπέδωσε τη Σοβιετική γη από τον πλούτο της κι αφάνισε εκατομμύρια ανθρώπους. Εγκληματίας πολέμου. Καταδικάστηκε σε δώδεκα χρόνια φυλάκιση από βρετανικό δικαστήριο. Από όμοιούς του η χώρα μας θρήνησε 600.000 νεκρούς στα τέσσερα χρόνια της αιματοβαμμένης φασιστικής σκλαβιάς.

Κάποιος ελεεινός φον διοικητάκος – στρατοπεδάρχης στη Λέσβο, αποφάσισε να προβάλλει ρητό του σε τοίχο του στρατοπέδου (του;). Εκεί που εμείς στέλνουμε τα παιδιά μας για να φυλάξουν την… πατρίδα. Σε στρατόπεδα που ο εχθρός, τελικά, καραδοκεί στα γραφεία της διοίκησής τους, όπου συναγελάζονται τέτοια φιλοναζί καθίκια και κατακάθια. Τα ένστολα φασισταριά που προβάλουν τους ναζιστές εγκληματίες πολέμου.

Κι όταν ο φαντάρος τούς κατάγγειλε ως όφειλε, οι όμοιοι προϊστάμενοί τους, οι φον Δημητράκηδες του ΓΕΣ, απέσπασαν τον φαντάρο.

Σ’ έναν άλλο στρατό, αυτόν που πραγματικά έχει ανάγκη ο λαός μας, που ουσιαστικά θα στέκεται στο πλευρό των λαϊκών συμφερόντων και δεν θα είναι δούλος του ΝΑΤΟ και των δολοφόνων ιμπεριαλιστών, τέτοιοι φον διοικητάκοι και στρατιωτικά εγχειρίδια που ξεπλένουν το φασισμό δεν θα έχουν θέση. Και στις πύλες των στρατοπέδων θα δεσπόζει το: «Ποτέ πια φασισμός»!

Μέχρι τότε, αίσχος φον Δημητράκηδες του ΓΕΣ, πλύστρες του φασισμού!

_______________________________________________________________________________________________________

Στέλιος Κανάκης Διδάσκει στην επαγγελματική εκπαίδευση και παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο του βιβλίου. Έχει γράψει, υπό μορφή ημερολογίων τα «Με τη μουσική του κόσμου», «Οι μουσικοί του κόσμου» και «Δώδεκα μήνες συνθέτες».  Επίσης το «Ιερές Βλακείες» Εμπειρία Εκδοτική 1η και 2η έκδοση – Εκδόσεις Εντύποις 3η και 4η και το «Η Αγρία Γραφή» Εκδόσεις ΚΨΜ.
[email protected] Facebook: Stelios Kanakis /ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ