Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Οι χρηματοδότες του θανάτου στην Συρία

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης // 

Η χρηματοδότηση της Συριακής Αντιπολίτευσης γίνεται μέσω του Ταμείου Αποκατάστασης της Συρίας. Το Ταμείο Αποκατάστασης της Συρίας ιδρύθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου του 2013. Οι ιδρυτές του Ταμείου ήταν η Γερμανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και φυσικά οι ΗΠΑ. Μαζί τους η Εθνική Συμμαχία των Συριακών Επαναστατικών Αντιπολιτευτικών δυνάμεων σαν οι “νόμιμοι εκπρόσωποι του Συριακού λαού”, έτσι αυτοπροσδιορίστηκαν και η Γερμανική Τράπεζα Ανάπτυξης KfW σαν εγγυήτρια!!!

20191010 194437

Η Δανία ακολούθησε την ίδια ημέρα, Σουηδία και Φινλανδία τον Οκτώβριο, η Ιαπωνία τον Φεβρουάριο του 2014, η Αγγλία τον Μάρτιο, το Κουβέιτ τον Μάιο, η Γαλλία τον Ιούνιο όπως και η Τουρκία , η Ιταλία τον Ιούλιο και η Ολλανδία τον Δεκέμβριο του 2014. Η Τουρκία πήρε και τον τίτλο του μόνιμου μέλους του Ταμείου. 

Φιλοξενεί το Ταμείο στην Τουρκία και συμμετέχει στην Διαχειριστική Αρχή του. Τον Νοέμβριο του 2015 μπήκε και η Ιορδανία στην διαχειριστική Αρχή και φιλοξενεί το δεύτερο υποκατάστημα του Ταμείου. 

Σκοπός του Ταμείου κατά τους συμμετέχοντες είναι να απαλύνει τα δεινά του λαού της Συρίας και να του προσφέρει υπηρεσίες όπως πρόσβαση σε νερό, Υγεία, ηλεκτρικό, εκπαίδευση, διατροφική ασφάλεια, απορρίμματα αλλά και προστασία ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να συνεχίσουν τις δουλειές τους, επικοινωνίες,στέγη κλπ. 

20191010 194501

Στην ουσία να ενισχύσουν στρατιωτικά με εξοπλισμούς την Αντιπολίτευση εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων.

 Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019 κατά δήλωση του ίδιου του ταμείου, οι εισροές στο Ταμείο με τα χρήματα που προσέφεραν οι συμμετέχοντες μαζί με δωρεές, χορηγίες κλπ έχουν φτάσει στο καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 221.44 εκατομμύρια ευρώ!

Αναλυτικά για τις συμμετοχές των χωρών σύμφωνα με τα στοιχεία του Ταμείου:

Γερμανία  € 38.68 εκατομμύρια, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα € 18.71, USA € 49.66, Δανία  € 9.49, Σουηδία € 6.16, Φινλανδία € 6.00, Ιαπωνία 31.25, Αγγλία € 10.22, Κουβέιτ € 21.77, Γαλλία € 20.00, Ιταλία € 3.40 και Ολλανδία € 6.00 εκατομμύρια.

Έτσι μοιράζουν τα εκατομμύρια των λαών τους και στην αρχή όλα πήγαιναν καλά και η Αντιπολίτευση είχε επιτυχίες. 

Όταν οι στρατιωτικές δυνάμεις της Αντιπολίτευσης σταμάτησαν την προέλαση μετά την βοήθεια που πήρε ο Άσαντ από την Ρωσία όλο και περισσότεροι άρχισαν να αναρωτιούνται που πηγαίνουν τα χρήματα.

 Επίσημος απολογισμός δεν έγινε ποτέ. Παράλληλα άρχισαν να πληθαίνουν οι πληροφορίες πως σε πολλές περιπτώσεις η Αντιπολίτευση συνεργάζεται με τους υποτιθέμενους εχθρούς, την Αλ Κάιντα, τον ΙΣ, Αλ Νούσρα και άλλες Τζιχαντιστικές οργανώσεις.

 Η βεβαιότητα ότι στην ουσία τα μέλη του Ταμείου χρηματοδοτούν την τρομοκρατία έχει σοκάρει τους λαούς των χωρών του Ταμείου που δέχτηκαν στο έδαφός τους τρομοκρατικά χτυπήματα.. 

20191010 194404

Πρώτες οι κυβερνήσεις της  Αγγλίας και κατόπιν της Ολλανδίας σταμάτησαν την συνδρομή τους μετά από διαμαρτυρίες κρίνοντας πως η επένδυσή τους δεν αποδίδει και τα χρήματα καταλήγουν στους τρομοκράτες, αυτούς που υποτίθεται πολεμούν. 

Προηγήθηκε πρόγραμμα του BBC τον Δεκέμβριο του 2017 που έδειχνε την στενή σχέση της Ελεύθερης Συριακής Αστυνομίας με την τρομοκρατική οργάνωση Jabhat Αλ- Νούσρα καθώς και την συμμετοχή αξιωματούχων της σε δικαστήρια της Σαρία όπου μάλιστα εκτελέστηκαν 2 γυναίκες δια λιθοβολισμού. 

Στο ίδιο πρόγραμμα αναφέρεται και η χρηματοδότηση των Τζιχαντιστών με χρήματα του Ταμείου. Έτσι η κυβέρνηση της Αγγλίας δια στόματος του τότε υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, σημερινού πρωθυπουργού,  τον Ιούνιο του 2018 ανακοίνωσε την διακοπή της βοήθειας. 

Το ίδιο συνέβη και στην Ολλανδία τον Σεπτέμβριο του 2018.

Η έρευνα της Ολλανδικής κυβέρνησης που προηγήθηκε απέδειξε πως η Ελεύθερη Αστυνομία και τα Λευκά Κράνη οργανώσεις της Συριακής Αντιπολίτευσης έχουν στενές επαφές με τους τρομοκράτες καθώς και ότι για τα χρήματα που έχει διαθέσει η Ολλανδική κυβέρνηση δεν υπάρχουν αποδείξεις για το πως έχουν χρησιμοποιηθεί. 

Στην συνέχεια έρευνα των ΜΜΕ της Ολλανδίας απέδειξε πως η Ολλανδία στήριξε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση στην πόλη Αλέπο. 

Η συγκεκριμένη  οργάνωση των τρομοκρατών κατηγορείται από την Διεθνή Αμνηστία για μαζικές εκτελέσεις και άλλα εγκλήματα. 

Δεν χρειαζόταν να περιμένουν τόσα χρόνια για να πάρουν αποφάσεις. Ο Πρόεδρος της Συριακής Αντιπολίτευσης που συμμετέχει ισότιμα στο Ταμείο Khaled Khoja σε συνέντευξή του στον ΟΗΕ τον Φεβρουάριο του 2015 παραδέχθηκε δημόσια την συνεργασία της Αντιπολίτευσης με την Αλ-Νούσρα που είναι στην ουσία η Αλ-Κάιντα με άλλο όνομα. 

Η άσχημη τροπή για τους χρηματοδότες της κατάστασης στην Συρία ανάγκασε κάποιους από αυτούς να κρατήσουν απόσταση τουλάχιστον στα λόγια. Οι υπόλοιποι δεν έχουν αντιδράσει παρά τη κατακραυγή. 

Η Τουρκία χρηματοδοτεί και έχει εκπαιδεύσει τους τρομοκράτες αποφάσισε από μόνη της με τις φανερές  ευλογίες του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων και την σιωπή των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων να πάρει πάνω της την στρατιωτική επέμβαση. 

Παραβιάζει το περιβόητο διεθνές δίκαιο που εφαρμόζεται συνήθως κατά το δοκούν χωρίς ακόμη, μέχρι αυτή την στιγμή, κανείς από τους ΟΗΕ και την ΕΕ να καταδικάσει την Τουρκία παίρνοντας συγκεκριμένα μέτρα για την στρατιωτική εισβολή σε μια ξένη χώρα.

Μιλούν για αυτοσυγκράτηση και άλλες λεκτικές φιλολογίες χωρίς να εννοούν να σταματήσουν την Τουρκία σε ένα πόλεμο που φέρνει θάνατο, καταστροφή, δυστυχία, προσφυγιά και απόγνωση. 

Ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για την ενίσχυση της τρομοκρατίας με την επέμβαση της Τουρκίας και δεν απολογούνται οι υποκριτές συνέταιροι του Ταμείου, χρηματοδότες του θανάτου, που είναι συνυπεύθυνοι για  την καταστροφή που συντελείται σε βάρος του λαού της Συρίας και των Κούρδων.