Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Οι χρυσαυγίτες Ηλιόπουλος, Γερμενής απαλλάχτηκαν από δικαστήριο για πράξεις που παραδέχτηκαν!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

«Έχει αποδειχτεί χωρίς καμία αμφιβολία ότι μια πολυμελής ομάδα ατόμων με διακριτικά της Χρυσής Αυγής, στην οποία είχαν πρωτεύοντα ρόλο οι βουλευτές Π. Ηλιόπουλος και Γ. Γερμενής, ενεργώντας συντεταγμένα, προέβη σε βιαιοπραγίες στο πανηγύρι της Ραφήνας, αναποδογυρίζοντας πάγκους μικροπωλητών και προκαλώντας φθορές. Ωστόσο, δεν αποδείχθηκε με βεβαιότητα η συμμετοχή των κατηγορουμένων κατά την τέλεση βιαιοπραγιών, επομένως προτείνω να αθωωθούν λόγω αμφιβολιών».

Με αυτό το σκεπτικό του εισαγγελέα, το οποίο έκανε δεκτό το Θ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας αθώωσε προχτές, λόγω αμφιβολιών, για την κατηγορία της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, τα στελέχη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Π. Ηλιόπουλο και Γ. Γερμενή, επικεφαλής του τάγματος εφόδου στην επίθεση στους πάγκους μεταναστών μικροπωλητών στο πανηγύρι της Ραφήνας το Σεπτέμβρη του 2012. Υπογραμμίζεται ότι για τα άλλα δύο αδικήματα που κατηγορούνταν, την αντιποίηση αρχής και εκτέλεση βιαιοπραγιών, το δικαστήριο δεν προχώρησε επί της ουσίας, λόγω υφ’ όρων παραγραφής…

Σημειωτέον ότι η επίθεση και έχει καταγραφεί σε βίντεο που είδε τη δημοσιότητα και την έχει παραδεχτεί η ναζιστική οργάνωση. Ο ίδιος μάλιστα ο επικεφαλής του τάγματος εφόδου Γερμενής έχει δηλώσει σε ΜΜΕ ότι «οι συγκεκριμένοι πάγκοι δεν είχαν χαρτιά, δεν ήμασταν τρελοί να αρχίσουμε να γκρεμίζουμε το πανηγύρι επειδή έτσι μας ήρθε», αλλά το ηχητικό ντοκουμέντο δεν περιελήφθη στη δικογραφία. Και ο άλλος, ο επικεφαλής του τάγματος Π. Ηλιόπουλος έχει απαθανατιστεί στο βίντεο να κάνει έλεγχο στις άδειες αλλοδαπών μικροπωλητών λίγο πριν το τάγμα εφόδου αρχίσει να σπάει και να ισοπεδώνει πάγκους.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι οι μάρτυρες αστυνομικοί που κατέθεσαν να έχουν πάθει… αμνησία. Ενώ είδαν τους χρυσαυγίτες βουλευτές μαζί με το τάγμα εφόδου να κάνουν ελέγχους και ξαφνικά «όλοι μαζί να ορμάνε στους πάγκους», δεν θυμούνταν τι έκαναν τη στιγμή της επίθεσης….

Ανακοίνωση για τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση εξέδωσε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ότι το Δικαστήριο «με σκανδαλώδη τρόπο αγνόησε τον πρωταγωνιστικό ρόλο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής» και ότι «η εκστρατεία ξεπλύματος της Χρυσής Αυγής από τον πολιτικό χώρο της ΝΔ, τα συστημικά της Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και από μερίδα της Δικαιοσύνης συνεχίζεται».

Σε αυτήν, βέβαια, αγνοούνται οι σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης σχετικά με την προκλητική παρουσία της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Τόσο οι γενικότερες ευθύνες, αφού με την πολιτική της, μαζί με τα άλλα αστικά κόμματα, στρώνει το έδαφος στο ρατσισμό και το φασισμό, ενώ ανέχεται πολιτικά και «νομιμοποιεί» τη δράση της, αξιοποιώντας μάλιστα το φόβητρο της «άκρας δεξιάς», για να εμφανίζει την πολιτική της ως το «μικρότερο κακό», όσο και οι ειδικότερες για τη μέχρι τώρα σοβαρή καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, από την άλλη μεριά, η πρόσφατη στήριξη που έδωσε η Χρυσή Αυγή στην κυβέρνηση, υπερψηφίζοντας την «εκλεκτή» της Βασιλική Θάνου για πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού…