Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη

Ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών έλαβε χώρα σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, και σύμφωνα με διπλωματικές πηγές συμφωνήθηκε όπως ο επόμενος γύρος λάβει χώρα στην Αθήνα.

Οι συζητήσεις, εντός του πλαισίου που καθορίζουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ και τα επικίνδυνα σχέδια του κεφαλαίου σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, κράτησαν τρεισήμισι ώρες

Η ελληνική αντιπροσωπεία, υπό τον πρέσβη Παύλο Αποστολίδη, αναχώρησε στις 15.00 από την Κωνσταντινούπολη για να επιστρέψει στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που χαρακτηρίζεται «άτυπη» και «μη δεσμευτική» και δεν κρατούνται πρακτικά, έγινε -σύμφωνα με διπλωματικές πληροφορίες- η παρουσίαση των θέσεων των δύο πλευρών, ενώ παρουσιάστηκε και η ατζέντα που θέτει η κάθε πλευρά στο τραπέζι των παζαριών που θα ακολουθήσουν, όπως στρώνονται από ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Η απάντηση της ελληνικής πλευράς στις απόψεις της τουρκικής θα αναπτυχθεί στον 62ο γύρο των διερευνητικών επαφών ο οποίος αναμένεται να διεξαχθεί σε ελληνικό έδαφος. Στη συνάντηση αυτή θα γίνει και η ανάπτυξη των τουρκικών θέσεων σε απάντηση των ελληνικών επιχειρημάτων.

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε στις συζητήσεις από τους πρέσβεις Παύλο Αποστολίδη και Αλέξανδρο Κουγιού και η Τουρκία από τον μόνιμο υφυπουργό Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ και τον διευθυντή αεροναυτικών θεμάτων του τουρκικού ΥΠΕΞ Τσαγατάι Ερτσίγες. Στις συζητήσεις παρέστη και ο Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς να έχει διασαφηνιστεί αν συμμετείχε σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης.

Ακολούθως, σήμερα ή αύριο, οι πρέσβεις Αποστολίδης και Κουγιού αναμένεται να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια για τις τουρκικές θέσεις όπως παρουσιάστηκαν στις τρίωρες συζητήσεις της Κωνσταντινούπολης.

«Ο πικρός βίος του Μαξ Χάβελααρ, Μια ιστορία εκμετάλλευσης στις αποικίες καφέ»