Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός ποίησης και διηγήματος των εκδόσεων Ατέχνως

Ολοκληρώθηκε χτες Πέμπτη 30 Απριλίου ο διαγωνισμός ποίησης και διηγήματος των εκδόσεων Ατέχνως,  “Ιστορίες εγκλεισμού και κοροναϊού”, με μεγάλη και ποιοτική συμμετοχή τόσο στην ποίηση όσο και στο διήγημα. Στην ποίηση δεχτήκαμε 61 συμμετοχές (σχεδόν 200 ποιήματα) και στο διήγημα 32 συμμετοχές (40 διηγήματα).

Ο διαγωνισμός έδωσε τη δυνατότητα να εκφραστούν συναισθήματα, ανησυχίες και προβληματισμοί για όσα συμβαίνουν και ζούμε τον τελευταίο ενάμιση μήνα.

Όλες τις συμμετοχές αξιολογεί τετραμελής επιτροπή η οποία θα επιλέξει τα πέντε καλύτερα ποιήματα όπως και τα τρία καλύτερα διηγήματα, τα οποία θα συμπεριληφθούν σε έντυπη έκδ0ση.

Από τις προς κρίση συμμετοχές η Επιτροπή θα επιλέξει και άλλα ποιήματα και διηγήματα που θα πλαισιώσουν την έκδοση.

Αρχικά μέχρι και την Κυριακή θα ανακοινωθούν τα πέντε διακριθέντα ποιήματα και αυτά που θα συμπεριληφθούν στην έκδοση και λίγες ημέρες αργότερα θα ανακοινωθούν τα τρία διακριθέντα διηγήματα και αυτά που θα συμπεριληφθούν στην έκδοση. Την Κυριακή θα δημοσιοποιηθεί και το εξώφυλλο της έκδοσης.

Όλα τα υπόλοιπα ποιήματα και διηγήματα θα δημοσιευτούν στο ηλεκτρονικό περιοδικό Ατέχνως, από τη Δευτέρα 4 Μαΐου.

Την Επιτροπή Κρίσης απαρτίζουν (αλφαβητικά):

— Ευαγγελάτος Κώστας, Ποιητής (Μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών), εικαστικός (μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος).  Σπούδασε νομικά, ζωγραφική και αισθητική θεωρία της σύγχρονης τέχνης.

— Ζαχαράτος Σπύρος, πρόεδρος της Επιτροπής Κρίσης Νέων Μελών της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (με μακρά θητεία στην Επιτροπή Κρίσης)

— Ηρακλέους Γιώργος, Φιλόλογος, κριτικός Λογοτεχνίας, κάτοχος Master Λογοτεχνίας, με πλήθος μελετών εκπαιδευτικού και λογοτεχνικού περιεχομένου και παρουσία – παρεμβάσεις σε επιτημονικά λογοτεχνικά συνέδρια.

Εκ μέρους των εκδόσεων Ατέχνως στην Επιτροπή Κρίσης του διαγωνισμού συμμετέχει ο Ειρηναίος Μαράκης, αρθρογράφος – ποιητής.

Εκ μέρους του Ατέχνως και των εκδόσεων Ατέχνως οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμετέχοντες που μας εμπιστευτήκατε και στα μελη της Επιτροπής που με αίσθημα ευθύνης αξιολογεί κάθε συμμετοχή που κατατέθηκε στο διαγωνισμό.