Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες ο διαγωνισμός ποίησης και διηγήματος – Τα μέλη της Επιτροπής Κρίσης

Λήγει σε λίγες ημέρες (την Πέμπτη 30 Απριλίου) ο διαγωνισμός ποίησης και διηγήματος των εκδόσεων Ατέχνως, με θέμα “Ιστορίες εγκλεισμού και κοροναϊού” .

Ο διαγωνισμός έδωσε τη δυνατότητα να εκφραστούν τα συναισθήματα, οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί για όσα συμβαίνουν και ζούμε τον τελευταίο ενάμιση μήνα.

Η πανδημία του κοροναϊού και το «Μένουμε σπίτι», επηρέασαν την καθημερινότητα μας, τις οικογενειακές, διαπροσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις μας, την πολιτική και την οικονομία καθώς αναθεωρεί βεβαιότητες χρόνων ενώ την ίδια ώρα στα νοσοκομεία της χώρα μας και διεθνώς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι θεματοφύλακες της δημόσιας υγείας, δίνουν τον μεγάλο αγώνα για να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Αυτή την περίοδο γεννήθηκαν συναισθήματα πρωτόγνωρα, ιδέες, σκέψεις και προβληματισμοί που αποτυπώθηκαν στις (πάρα πολλές) συμμετοχές που έχουμε ήδη λάβει.

Όλες τις συμμετοχές αξιολογεί τετραμελής επιτροπή η οποία θα επιλέξει τα πέντε καλύτερα ποιήματα όπως και τα τρία καλύτερα διηγήματα, τα οποία θα συμπεριληφθούν σε έντυπη έκδ0ση.

Την Επιτροπή Κρίσης απαρτίζουν (αλφαβητικά):

— Ευαγγελάτος Κώστας, Ποιητής (Μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών), εικαστικός (μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος).  Σπούδασε νομικά, ζωγραφική και αισθητική θεωρία της σύγχρονης τέχνης.

— Ζαχαράτος Σπύρος, πρόεδρος της Επιτροπής Κρίσης Νέων Μελών της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (με μακρά θητεία στην Επιτροπή Κρίσης)

— Ηρακλέους Γιώργος, Φιλόλογος, κριτικός Λογοτεχνίας, κάτοχος Master Λογοτεχνίας, με πλήθος μελετών εκπαιδευτικού και λογοτεχνικού περιεχομένου και παρουσία – παρεμβάσεις σε επιτημονικά λογοτεχνικά συνέδρια.

Εκ μέρους των εκδόσεων Ατέχνως στην Επιτροπή Κρίσης του διαγωνισμού συμμετέχει ο Ειρηναίος Μαράκης, αρθρογράφος – ποιητής.

***

Προϋποθέσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό:

  1. Οι συμμετοχές θα είναι επώνυμες. Η δημοσίευση όμως είτε στο site είτε στη συλλογή μπορεί να γίνει με τη χρήση ψευδωνύμου.
  2. Οι συμμετοχές θα πρέπει να είναι πρωτότυπες. Δε θα πρέπει να έχουν δημοσιευτεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σε διαδικτυακό ή έντυπο μέσο. Όπως επίσης δε θα δημοσιευτούν μέχρι την κρίση των συμμετοχών
  3. Η έκταση των διηγημάτων δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 1.200 λέξεις. Κάθε συμμετέχων μπορεί να στείλει  μέχρι και 2 διηγήματα, είτε με ταυτόχρονη αποστολή είτε σε διαφορετικό χρόνο
  4. Κάθε συμμετέχων μπορεί να στείλει από 1-5 ποιήματα, με ταυτόχρονη αποστολή είτε σε διαφορετικό χρόνο.
  5. Καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής η 30ή Απριλίου ή οποία μπορεί να παραταθεί. Η παράταση θα εξαρτηθεί από την άρση των περιοριστικών μέτρων.
  6. Οι συμμετοχές μπορούν να αποστέλλονται στα εξής email: [email protected][email protected]. Σε περίπτωση αδυναμίας ή απροθυμίας αποστολής με email επικοινωνήστε με το 6979795057.