Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ολο το εν εξελίξει δράμα της Θεσσαλονίκης σε μια ανάρτηση της υπεύθυνης ΜΕΘcovid του Ιπποκρατείου

Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης: Γεμάτες ΜΕΘ  – Εξαντλημένο το ελλιπές προσωπικό – Ακόμη και έλλειψη στολών!! Ο κίνδυνος η Θεσσαλονίκη να γίνει πλέον το Μπέργκαμο της Ελλάδας, με εγκληματική ευθύνη της κυβέρνησης, είναι πλέον περισσότερο ορατός από ποτέ.

Ενδεικτικό το πού οδηγείται η Θεσσαλονίκη, είναι έννα σχόλιο (προ ημερών μάλιστα) του καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλη Δερμιτζάκη: «Χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες για αυτά που συμβαίνουν, ακούγοντας τους αριθμούς και αυτά που περιγράφουν καθηγητές και συνάδελφοι, μου φαίνεται πως η Θεσσαλονίκη δεν απέχει πολύ από σκηνές που είδαμε στην Ιταλία»

Ολο το εν εξελίξει δράμα της πόλης,  σε μία ανάρτηση που έκανε η Χριστίνα Κυδωνά, εντατικολόγος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

«Πάει μια βδομάδα που μου ανατέθηκε η ευθύνη της covid κλινικής του Ιπποκρατείου (στη Θεσσαλονίκη) μαζί με τη λοιμωξιολόγο Αθηνά Πυρπασοπούλου. Από τα 35 κρεβάτια φτάσαμε τα 150 και στην αυριανή (σ.σ. χθεσινή) εφημερία θα επεκταθούμε μέχρι τα 180. Ενα μόνο έχω να πω: κανείς δε σχολάει στην ώρα του, αλλά 2-3-4-5 και 6 ώρες μετά (εννοείται χωρίς υπερωρία). Οι εφημερεύοντες γιατροί, ειδικοί και ειδικευόμενοι, περνούν 24+ ώρες με τη στολή χωρίς να ξεκουράζονται ούτε μισάωρο. Τέσσερις νοσηλεύτριες σε κάθε απογευματινή και βραδινή βάρδια για 50 ασθενείς covid με ένα ατελείωτο, ατελείωτο τρέξιμο. Προϊσταμένες, τομεάρχισσες και διευθύνουσα φεύγουν καθημερινά βράδυ από το νοσοκομείο και η Πληροφορική & Τεχνική Υπηρεσία έχουν γίνει λάστιχο, ενώ ταυτόχρονα τα κρούσματα στο προσωπικό αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Εάν κάποιος εξακολουθεί –από ιδεολογική θέση– να θεωρεί τους διορισμούς στο ΕΣΥ σπατάλη χρημάτων να ξέρει ότι είναι συνένοχος σε εγκλήματα κατά της ζωής».

 

«Ο Χικμέτ στην Ελλάδα», του Ηρακλή Κακαβάνη